Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 01. 2021. 12:55 >> 12:55

NIKOLIĆ SAOPŠTIO

UCG racionalno upravlja budžetskim sredstvima

Univerzitet Crne Gore je tokom 2020. godine, uprkos pandemiji COVID-19, obezbijedio kontinuitet i kvalitet nastavnog procesa, naučno-istraživačkog rada i međunarodne saradnje, odgovorno se starao o potrebama i bezbjednosti svojih zaposlenih i studenata i osigurao pozitivno finansijsko poslovanje i značajna ulaganja u razvojne kapacitete Univerziteta, ocijenjeno je tokom predstavljanja rezultata rada u 2020.

Rektor Univerziteta Danilo Nikolić saopštio je da UCG radi odgovorno, namjenski i racionalno upravlja budžetskim resursima.  

"Finansijsko poslovanje je u skladu sa zakonskim obavezama transparentno i javno dostupno na sajtu kroz Finansijske izvještaje, Finansijski plan i Plan javnih nabavki za tekuću godinu. Na taj način uz finansijsku efikasnost stvoaramo neophodne uslove za kvalitetnu edukaciju, naučnu produkciju, međunarodnu afirmaciju i društveno odgovorno djelovanje Univerziteta Crne Gore, kao centralne institucije crnogorskog obrazovanja, nauke i umjetnosti", naveo je Nikolić.

Rektor je naveo da možemo biti ponosni što se iz nekadašnjeg negativnog poslovanja prešlo u zonu stabilnog i pozitivnog poslovanja na zadovljstvo svih zaposlenih na Univerzitetu.

Za poslovanje UCG budžetskim sredstvima u 2020. godini bilo je opredijeljeno 20,65 miliona eura, od čega je skoro 19 miliona utrošeno na zarade zaposlenih. Na računu Univerziteta na kraju 2020. godine nalazilo se 14,9 miliona eura sopstvenih sredstava.

UCG se i tokom prošle godine odgovorno odnosio prema poboljšanju profesionalnog, materijalnog i društvenog statusa zaposlenih, što je dovelo do poboljšanja njihovog standarda, kaže Nikolić.

"Svim zaposlenima na UCG povećana je zarada 9 odsto u 2020. godini a za 2021. godini predviđeno je povećanje od 3 odsto.  Za nagradjivanje naučno-istraživačkih i projektnih aktivnosti za naučni fond izdvojeno je 400.000 eura a u stambeni fond 2 miliona eura za rješavanje stambenih potreba zaposlenih. U planu je  izgradnja 4 stambena objekta, za što je dobijena saglasnost Vlade i predat zahtjev resornom ministarstvu da raspiše konkurs za idejno rješenje"navodi Nikolić.  

Nikolić se je istakao visok stepen društvene odgovornosti i solidarnosti koju su demonstrirali profesori, saradnici i studenti kroz razne aktivnosti pruženim mnogim insticucijama  države i društva u borbi protiv koronavirusa.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније