Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

21. 01. 2021. 20:02 >> 20:02
15

REAGOVANJE RTCG

Abazović uvredama i prijetnjama targetirao Javni servis

Menadžment i uredništvo Radio i Televizije Crne Gore (RTCG) zahvaljuje potpredsjedniku Vlade koji brine o odbrani i bezbjednosti građana Crne Gore, što je preko medija iz Srbije, govorom mržnje, uvredama i prijetnjama napao i targetirao rukovodstvo i novinare crnogorskog Javnog servisa. Time je, kako se navodi u reagovanju, do kraja,  pred domaćom i međunarodnom javnošću, ogolio sopstveni demokratski kapacitet i poimanje mjesta i uloge RTCG, ali i preuzeo odgovornost za negativne posljedice po sve one u Javnom servisu kojima je nacrtao metu.

"Zahvaljujemo i što je obećao diljem „srpskog sveta“ da će čistku u Javnom servisu obaviti, bez zarđale kašike, u demokratskoj proceduri, s mjesta potpredsjednika vlade koji kontroliše ministarstva sile, čime se umiješao i u prerogative Skupštine Crne Gore, sijući, ne toliko neznanje, koliko iluziju svemoći u odlučivanju, mimo nadležnosti koja mu pripada. Naša je zahvalnost tim veća što nas je dodatno optužio za širenje nacionalne mržnje neko ko sjedi u etnički čistoj vladi s ministrima koji crnogorsku naciju doživljavaju kao „milogorce“ i „plod etničkog inženjeringa“", navodi se u reagovanju.

"Smatramo da smo dužni, prije nego što nam to potpredsjednik vlade Abazović ne onemogući, da na pomenute anomalije ukažemo međunarodnim strukovnim udruženjima, ali i diplomatskim predstavništvima NATO članica, Evropske Unije i OEBS-a, zbog neviđenog pritiska kome su sada izloženi novinari Javnog servisa. Formiranje „pristojnog Javnog servisa“ jeste najava potiranja svakog glasa razlike u Crnoj Gori, mimo onog što Abazović propiše kao, kako veli, „neku slobodu“ koju treba da imaju novinari", zaključuju iz RTCG. 

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, gostujući na srpskoj TV Prvoj kazao je da Radio i Televizija Crne Gore nije javni servis, već aparat DPS-a.

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније