Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

18. 01. 2021. 19:56 >> 20:08

UREDNIŠTVO TVCG

"Nijesmo htjeli gledaoce da dovedemo u zabludu"

Uredništvo Televizije Crne Gore odbacilo je navode da su namjeravali da dovedu u zabludu gledaoce i nadležne organe informacijom o okupljanju grupe građana u dvorištu barske gimnazije, koja je obilježila dvije godine od sječe čempresa.

Televizija Crne Gore sinoć je u Drugom Dnevniku prenijela informaciju koju su objavili gotovo svi crnogorski portali o okupljanju grupe građana ispred Barske gimnazije. Navedeno je da je organizacijom skupa prekršena mjera zabrane javnog okupljanja, te da policija i tužilaštvo prikupljaju informacije.

"Fotografija s prošlogodišnjeg skupa bila je u drugom planu, u plazmi iza urednice Dnevnika, a iz tehničkih razloga podatak da je riječ o arhivi nije bio vidljiv. Za ilustraciju informacije, s obzirom na to da nijesmo imali sliku s događaja, korišćeni su kadrovi Bara, takođe iz arhive. Materijal vladinog biroa za odnose s javnošću, s događaja kojem je prisustvovala ministarka Bratić, stigao je nakon Dnevnika, tako da smo kadrove skupa iskoristili za Dnevnik3", saopšteno je iz uredništva.

Građanska inicijativa "Držati uspravno" prethodno je reagovala povodom pomenute informacije. U saopštenju navode da je TVCG informacijom i fotografijom s prošlogodišnjeg skupa, koja je, kako kažu, podmuklo iskorišćena, dovela u zabludu građane i nadležne organe, trudeći se, kako tvrde, da na teret te nevladine organizacije stavi narušavanje javnog zdravlja.

Iz Građanske inicijative “Držati uspravno” navode i da oni ove godine nijesu organizovali javno okupljanje u skladu s propisanim mjerama, i da se u dvorištu Gimnazije okupio manji broj predstavnika i predstavnica inicijative kako bi se sreli s ministarkom Bratić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније