Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

16. 01. 2021. 16:07   >>  16:07

NAGRADA UCG

Draškoviću priznanje za naučnoistraživački rad

Profesor Veselin Drašković dobitnik je Priznanja Univerziteta Crne Gore (UCG) za postignute rezultate i posebne doprinose u razvoju naučnoistraživačkog rada i međunarodnog pozicioniranja.

“Njemu je, na predlog Vijeća Pomorskog fakulteta Kotor, krajem prošle godine nagradu za ovogodišnje rezultate rada uručio rektor Univerziteta Danilo Nikolić”, saopšteno je iz UCG.

Drašković je, kako se navodi, u prošloj godini objavio jedan rad na SSCI listi i dva rada na Scopusu, autor je tri naučne monografije i koautor jedne, a publikovao je i knjigu "Klokotrizacija tranzicije“.

"Pošto nikada nijesam u Crnoj Gori primio nikakvu nagradu, za ukupno 32 naučne monografije, preko 350 radova i slično, za razliku od nagrada koje sam dobio u inostranstvu, predstavlja mi čast i zadovoljstvo, ali i potvrdu da se trud isplati, makar na kraju karijere. Takođe, i obavezu da i dalje doprinosim razvoju UCG“, kazao je Drašković.

Iz UCG su naveli da je Drašković i urednik međunarodnog časopisa "Montenegrin Journal of Economics" koji je u tekućoj godini rangiran na 56. mjesto u grupi Q1 Elsevier SCOPUS-a, među 228 najbolja časopisa.

“Ovaj crnogorski ekonomski časopis je najbolje rangiran od svih sličnih časopisa u regionu, ali i u Istočnoj Evropi, koji se čak nalaze na SSCI listi”, dodaje se u saopštenju.

Drašković je kazao da je časopisu potvrđen visoki kvalitet, navodeći da žali što naučni rezultati nijesu dovoljno prepoznati u Crnoj Gori.

“U narednoj godini očekujem da časopis MNJE konačno dobije impakt faktor na SSCI listi, jer to zaslužuje, kao i objavu jedne naučne monografije u Rusiji u 20 hiljada primjeraka”, naveo je Drašković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније