Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mediabiro ]

13. 01. 2021. 12:52 >> 12:54

OPASNOST ZA KUĆE

Put ka Pinješu i dalje blokiran

Put ka na naselju Pinješ u Ulcinju i dalje je blokiran, usljed odrona u kojem je jedna osoba juče zadobila lakše povrede.

Prema riječima predsjednika Opštine Ljora Nrekića, u toku dana će na ovo klizište izaći ekipa stručnog Tima za obrušavanje, kako bi što prije započeli sanaciju.

"Put je blokiran, i auta njime ne mogu proći. Tom poslu treba prići veoma oprezno, jer je to klizište od preko 3.600 metara. Ne samo što je zatrpan put, nego je veoma opasno i za kuće koje se nalaze ispod tog dijela puta“, rekao je Nrekić u izjavi za agenciju Mediabiro.

On je istakao da taj projekat mora biti veoma brz i efikasan, te naglasio da stručnjaci moraju razmotriti mogućnost postavljanja zida, koji će, u slučaju potrebe, biti napravljen od betona.

Predsjednik Opštine Ulcinj se osvrnuo i na nedavno obrušavanje zidina Starog grada, i istakao da su za sanaciju angažovani najbolji stručnjaci.

„Profesori na Građevinskom fakultetu u Podgorici Mladen Jovićević i Srđa Janković će ovom problemu pristupiti veoma temeljno jer je riječ o dijelu koji pripada kulturnoj baštini“, pojasnio je Nrekić.

On je kazao da su tokom jučerašnjeg dana uputili pismo predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću, kako bi i resorna ministarstva pomogla u rješavanju ovog problema.

„Problem je zaista veliki, Opština će se potruditi da sanacije započne što prije, i čim dobijemo izvještaj, javnost će o tome biti obaviještena“, rekao je Nrekić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније