Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 01. 2021. 10:53 >> 11:05
15

U ČAST PRAZNIKA

Hrvatske zastave u Tivtu i Kotoru

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore čestitalo je 13. januar Dan nacionalnog praznika hrvatskoga naroda u Crnoj Gori.

Predsjednik HNV-a, Zvonimir Deković kazao je da se ove godine prvi put obilježava taj veliki dan za Hrvate u Crnoj Gori.

Kaže da je to prilika da se prisjetimo svih zajedničkih dostignuća u izgradnji samostalne i građanske Crne Gore, ali i, kako je kazao, očuvanja vrijednosti multikulturalizma našeg društva, čemu su Hrvati u Crnoj Gori dali nemjerljiv doprinos.

"U skladu sa Zakonom o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, a povodom nacionalnog praznika hrvatskoga naroda u Crnoj Gori, prekjučer, istaknute su zastave Crne Gore i hrvatskoga naroda u Crnoj Gori na pročelju Doma kulture 'Josip Marković' u Donjoj Lastvi, gdje se nalazi sjedište Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, a danas je na zgradi Opštine Tivat i Opštine Kotor istaknuta i zastava hrvatskoga naroda u Crnoj Gori", kazao je Deković.

Ovim povodom u Kabinetu predsjednika opštine upriličen je susret čelnika Opštine Tivat sa predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimirom Dekovićem, Adrijanom Vuksanovićem i Ilijom Janovićem.

“Boka vjekovima unazad živi toleranciju i suživot. O tome su svjedočili i sakralni objekti sa dva oltara u istoriji Boke. Multikulturalnost, multikonfesionalnost i multietničnost u samoj su srži našeg društva i samo međusobno poštovanje i uvažavanje mogu biti garant njegovog daljeg razvoja“, naglasio je Komnenović čestitajući nacionalni praznik svim Hrvatima Crne Gore.

Predsjednik Skupštine opštine Tivat podsjetio je da je HNV CG prepoznato po brojnim projektima iz oblasti kulture, te da je nesumnjiv i njihov doprinos u očuvanju identiteta Hrvata Boke.

Petković je nacionalnoj zajednici Hrvata Crne Gore čestitao praznik i izrazio nadu u dalji razvoj grada, zasnovan na pravednom i poštenom odnosu prema gradu i interesima svih građana Tivta.

U ime HNV-a, Zvonimir Deković se zahvalio na prijemu i na poštovanju koje im je ukazano.

“Borimo se za iste vrijednosti sa različitih pozicija, i naš je zajednički posao rast naše zajednice. Međusobno uvažavanje i poštovanje polazna su osnova za dalji napredak“, kazao je on, prenosi Boka news.

Iz HNV su istakli kako današnji dan ima veliki značaj za sve Hrvate Boke i Crne Gore.

Prijemu je prisustvovala i sekretarka za društvene djelatnosti Opštine Tivat Borka Mršulja.

Na zgradi Opštine Tivat, u čast nacionalnog praznika Hrvata u Crnoj Gori, danas je istaknuta zastava hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, odnosno zastava Republike Hrvatske, shodno Zakonu o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније