Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 01. 2021. 13:27   >>  13:27

SPIČANOVIĆ SAOPŠTILA

U planu izgradnja skloništa za životinje u Baru

Potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović kazala je na sastanku sa direktorom NVO Prijatelji Životinja Dragojem Vlahovićem da je u planu izgradnja skloništa za napuštene životinje u tom gradu, te da je u toku izrada potrebne dokumentacije.

Tema razgovora Vlahovića I Spičanović bila je rješavanje problema pasa lutalica na teritoriji Bara.

“Spičanovićeva je tom prilikom naglasila da je u planu izgradnja skloništa za napuštene životinje, te da je u toku izrada potrebne dokumentacije, ne krijući da Bar ima problem sa napuštenim psima, ali ne u mjeri koliko se o tome govori”, navodi se u saopštenju.

Vlahović je kazao da bi strogo trebalo voditi računa da se prilikom izgradnje skloništa ispoštuju sve zakonske mjere, da ono ne bude izgrađeno samo reda radi, kao u većini crnogorskih gradova, te da se u njemu sprovodi  program "Uhvati, steriliši i pusti", sa čim se potpredsjednica složila, dodavši da će akcenat biti na udomljavanju pasa iz tog skloništa.

“Sagovornici su se saglasili da je za realizaciju ovakvog projekta neophodna saradnja nadležnih državnih institucija, lokalne samouprave i civilnog sektora. Vlahović je zaključio da će on lično i organizacija na čijem je čelu dati sve od sebe da ta saradnja bude što kvalitetnija!, saopšteno je iz NVO Prijatelji životinja Podgorica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније