Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 01. 2021. 17:13 >> 17:24
2

BOROVINIĆ BOJOVIĆ

Sistematizacija nije referenca za imenovanje direktora IJZ

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, komentarisala je kritike na račun izbora Igora Galića za direktora Instituta za javno zdravlje, ističući da direktora Instituta imenuje i razrješava Vlada na prijedlog ministra.

Direktor IJZ-a, kako je objasnila, ne bira se putem javnog oglasa niti konkursa i sistematizacija tog direktorskog mjesta ne smije sadržati nikakve posebne uslove, osim opštih, definisanih zakonom.

„Ovakva sistematizacija koja je postojala u IJZ-u je prozvod želje prethodne administracije da postavljanjem posebnih uslova, suprotno pozitivnim zakonskim normama, suze krug mogućih lica za ovo imenovanje na poziciju direktora IJZ“, navela je Borovinić Bojović.

Ona je kazala da je uvidom u razne dokumente i platne spiskove veoma lako ući u uvid visine platne liste direktora IJZ koji je prethodno bio na toj funkciji, Bobana Mugoše.

„Sve vrijeme prošle godine, u svakom mjesecu u godini je imao stimulans od 350 EURA na već veoma visoku platu, što znači da je sve ono što je ulagano u borbu protvi COVID-a sa druge strane imalo i svoju cijenu“, kazala je Borovinić Bojović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније