Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 01. 2021. 14:35   >>  15:51

ULCINJ

Situacija složena, prijete podzemne vode

Situacija na Anamalskom području Ulcinja, posebno u selima Fraskanjel i Lisnabori, kao i na području Štoja dosta je složena, gdje do pogoršanja stanja može doći zbog podzemnih voda i zasićenosti terena, saopšteno je na sastanku Lokalnog Štaba za vanredne situacije. Zaključeno je i da će tim stručnjaka procijeniti štetu nastalu urušavanjem dijela zida i na južnoj strani Starog Grada i predstavi mjere za sanaciju.

Na sastanku kojim je presjedavao predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić analizirana je  situacija nakon obilnih padavina prethodnih dana i razmotrene su mjere koje je potrebno preduzeti za sprečavanje i sanaciju prouzorkovanih šteta.

„Situacija na Anamalskom području, posebno u selima Fraskanjel i Lisnabori, su dosta složene kao i na području Štoja, gdje do pogoršanja trenutne situacije može doći usljed podzemnih voda i zasićenosti terena“, saopšteno je iz Opštine Ulcinj.

Na sastanku je analizirano i obrušavanje dijela zida na južnoj strani Starog Grada, Naradinova punta, što je zabrinulo ne samo stanovnike Starog Grada, već i sve građane Ulcinja i šire.

„Članovi Opštinskog tima i nadležnih lokalnih službi su odmah nakon obrušavanja izašli na teren, konstatovali činjenično stanje i očekuje se da tim stručnjaka uradi procjenu nestale štete i predstavi mjere koje bi trebalo preduzeti za sanaciju postojeće i sprečavanje drugih mogućih obrušavanja“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније