Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan ]

11. 01. 2021. 06:29 >> 15:58

DIREKTORICA PEROVIĆ TVRDI

Nema političkog uticaja na ASK

Direktorka Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović kazala je da otkad je u julu imenovana na tu funkciju nijedan javni funkcioner nije oslobođen odgovornosti na osnovu članstva u nekoj političkoj partiji, niti po bilo kom drugom kriterijumu.

Perović tvrdi da ne postoji politički uticaj na rad ASK-a, te da to dokazuje i dokazivaće neselektivnošću i čuvanjem javnog interesa.

"Prema svima se Zakon o sprečavanju korupcije i ostali zakoni iz nadležnosti ASK primjenjuju neselektivno, bez razlike, a tako će i ostati", poručuje Perović u izjavi za Dan.

Komentarišući eventualne postupke protiv najviših funkcionera bivše vlasti, Perović kaže da je svaka inicijativa protiv njih podnijeta Agenciji poslužila kao osnov za pokretanje postupaka po službenoj dužnosti.

"U tim predmetima su donijete odluke ili su oni u fazi ispitnog postupka, a odluke će biti donesene čim se za to steknu zakonski uslovi. Agencija provjerava podatke vezane za imovinusvih javnih funkcionera, pa i onih koji obavljaju najviše funkcije", tvrdi Perović.

Govoreći o optužbama da je zabranila uvid u dokumentaciju o kontroli DPS-a u slučaju afere "Koverta" uprkos presudi Upravnog suda, Perović ističe da sebe ne doživljava optuženom da je zabranila uvid u dokumentaciju o kontroli DPS-a u tom slučaju.

"Smatram da sam kao direktorica Agencije donijela zakonitu odluku da dokaze koje smo proslijedili Specijalnom državnom tužilaštvu radi vođenja krivičnog postupka ne možemo dostavljati nikome. Za te informacije zainteresovani se mogu obratiti SDT-u. Uostalom, presuda Upravnog suda nije ni ukazivala na mogućnost da ASK dostavi te podatke, već da sprovede novi postupak i donese novu odluku. To je Agencija i uradila, dosledno se držeći i odluke suda i zakona", izjavila je Perović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније