Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 01. 2021. 08:18 >> 08:18
8

RADOŠ I MILOSAVA MALOVIĆ

Ni Božić se više ne slavi kao nekad

Milosava i Radoš Malović iz šavničkog sela Duži više od 50 godina su u braku. Pridržavaju se tradicije kada su u pitanju običaji.

Ova godina specifična je zbog korona virusa, ali su oni ipak dio svoje porodične i običajne priče podijelili s ekipom Televizije Crne Gore (TVCG).

Govoreći o običajima tokom proslave Božića i slava, Radoš kaže da se promijenilo dosta toga.

"Ranije nije bilo mobilnih telefona. Kad je došao Božić, ujutro zorom se urani, i onda se isprd kuće zovu komšije, rođaci i čestita se Božić, a ko je imao pušku, opali metak. I onda komšija isto odgovara", priča Radoš.

Danas se Božić uglavnom čestita mobilnim telefonom.

Milosava je ekipi emisije Pogledi iz domovine rekla da se za Božić pripremala bogata trpeza po starim običajima.

"Važno je bilo da se jagnje kolje, da se jagnjetina nakuva, postavi na stolove, krompira, sira, skorupa", priča Milosava. 

Radoš i Milosava kaže da ne pamte godinu kao što je bila 2020: "Dabogda se ne vratila. Daj bože da se ovo zaustavi. Komšija ne smije da uđe da čestita Badnji dan i Božić".

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније