Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 01. 2021. 09:32   >>  09:41 6

BERANE

Šćekić sa građanima ložio badnjake

Građani Berana zajedno sa čelnicima opštine naložili su sinoć badnjake ispred manastira Đurđevi Stupovi u tom gradu. Zbog epidemiološke situacije, paljenju badnaka, prisustvovalo je manje ljudi nego ranijih godina, saopšteno je iz te lokalne uprave.

“Građani, uz poštovanje mjera, uprkos kiši koja je padala krenuli su od hrama Svetog Simeona Mirotočivog iz centra grada “putem litija”, do tri kilometra udaljenog manastira. U rukama su nosili badnjake, ikone i krstove, kao i stare crnogorske zastave”, navodi se u saopštenju.

Nakon loženja badnjaka u porti manastira priređen je vatromet.

“Eparhija budimljansko-nikšićka zbog teške epidemiološke situacije nije pred svojim svetinjama organizovala nalaganje badnjaka u večernjim satima, već su založeni ranije”, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније