Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 01. 2021. 16:15 >> 19:18
5

DANAS U BUDVI

Privođenje Mićunovića pozdravili lideri stranaka parlamentarne većine

Lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Nebojša Medojević i prave Crne Gore Marko Milačić pozdravili su akciju policije u kojoj je priveden nikšićki biznismen Branislav Micunović.

Mandić je na Tviteru pozdravio, kao je kazao, hrabru odluku Vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića da uhapse Branislava Brana Mićunovića.

"Oni treba da znaju da imaju apsolutnu podršku parlamentarne većine za odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala", navpisao je Mandić na Tviteru.

Privođenje Mićunovića pozdravio je i lider PzP-a Nebojša Medojević.

"Samo da ne bude akcija sportskih ribolovaca 'uhvati-poljubi-pusti'. Očekujem da bude procesuiran zbog utaje poreza i pranja para oko izgradnje Hotela Harmonija u Bečićima. Za početak", napisao je Medojević na Tviteru.


Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da privođenje i zadržavanje Brana Mićunovića pokazuju, kako je kazao, ono za šta smo se kao narod 30. avgusta izborili, da u Crnoj Gori nema i ne smije biti nedodirljivih. 

"Svako će morati pred nadležnim državnim organima da odgovara ukolilo je prekršio zakone ove zemlje, ma kako se on zvao, pa i kada je u pitanju osoba čije ime se trideset godina izgovaralo najtišim tonom, čije ime oslikava cjelokupnu sliku režima koji je prošlost Crne Gore. Nakon trodecenijske diktature svi u Crnoj Gori, pa i Brano Mićunović se moraju naviknuti na to da su građani Crne Gore kao i svi ostali, bez privilegija, da nikakva nadzemna ili podzemna moć ne može kupiti izbjegavanje odgovornosti, ukoliko je bilo ko radio suprotno zakonu, a njegova nevinost ili krivica dokazivaće se pred sudom, kao jedinom nadležnom institucijom u presuđivanju", kazao je Milačić. 

On je poručio da je došlo vrijeme da svako pred zakonom nosi breme svoje odgovornosti, da je došlo vrijeme da građani Crne Gore mirno spavaju, a oni koji su kršili zakon razmišljaju o svojoj mirnoj ili nemirnoj savjesti, kako god se oni zvali.

"Vrijeme u kom smo progonjeni pa hapšeni zbog izgovorene riječi, u kom smo izvođeni pred policiju, tužioce pa sudove u montiranim procesima koji su ličili na pozorišta izrežiranih drama iz nečijih kabineta, po nečijim nalozima, u kom smo zadržavani mimo krivičnih prijava, više se neće vratiti", kazao je Milačić. 

Podsjećamo, nikšićki biznismen Branislav Mićunović priveden je danas u Budvi.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније