Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 01. 2021. 15:14   >>  15:16 2

ČESTITKA POPOVIĆA

Sa Cetinjem utemeljena crnogorska suverenost

Vjerujem da se sa pravom može kazati da je sa Cetinjem utemeljena i Crna Gora i njena suverenost koja traje do današnjih dana, kazao je predsjendik Liberalne partije Andrija Popović.

Popović je to kazao u čestitki koju je povodom 4. januara Dana osnivanja prijestonice Cetinje uputio građanima i građankama Cetinja, gradonačelniku Prijestonice, predsjedniku Skupštine i odbornicima.

"Vjerujem da se sa pravom može kazati da je sa Cetinjem utemeljena i Crna Gora i njena suverenost koja traje do današnjih dana. Ovo mjesto stvaralo je kroz vjekove i crnogorsku kulturu, književnost, duhovnost, državnost i prožimanjem različitih civilizacijskih vrijednosti stvorilo je multikulturalnu i multivjersku državu koja pripada svim njenim građanima", kazao je Popović.

On ističe da je Cetinje i danas grad "u koji je Crna Gora zagleda i koje daje nadu da Crna Gora može i mora da očuva svoj građanski duh i slobodu"".

"Sada više nego ikada potrebna nam je snaga tog iskrenog ideala koji je utkan u srce Crne Gore, u Cetinje. Zato će Cetinje uvijek imati našu nesumnjivu podršku u svakom vremenu", zaključio je Popović u čestitki.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније