Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

30. 12. 2020. 16:47   >>  16:48 1

NAKON ZEMLJOTRESA

CKCG aktivirao žiro račun za pomoć Hrvatskoj

Crveni krst Crne Gore (CKCG) je, povodom zemljotresa koji je pogodio Hrvatsku, aktivirao žiro račun na koji svi zainteresovani građani i preduzeća iz Crne Gore mogu uplaćivati novac, kako bi pomogli u saniranju posljedica.

Broj žiro računa je 520-5188-31, kod Hipotekarne banke, sa naznakom „pomoć stanovnicima Hrvatske“.

Iz CKCK su rekli da se, u saradnji sa mobilnim operatorima Telekom, Telenor i M-tel, priprema i aktiviranje donatorske linije, kako bi građani slanjem SMS-a mogli da doprinesu.

Ističe se da će prikupljeni novac biti proslijeđena Hrvatskom Crvenom krstu, koji je od početka aktivan u evakuaciji, pružanju prve pomoći i distribuciji interventne pomoći ugroženom stanovništvu.

„CKCG je kontaktirao Hrvatski Crveni križ odmah nakon zemljotresa i ponudio pomoć i podršku. U kontinuitetu se prate njihove aktivnosti, kao i djelovanje Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, koji zajednički koordiniraju i realizuju pružanje pomoći“, kazali su iz CKCG.

Iz te organizacije su rekli da je aktiviranje žiro računa i SMS donacija način da građani i preduzeća pokažu humanost i solidarnost sa ugroženim stanovnicima Hrvatske.

„Ukoliko bude potrebe za drugim vidovima pomoći, naša organizacija je spremna da odgovori, u skladu sa svojim kapacitetima. Svakako ćemo javnost redovno informisati o načinima naše podrške i mogućnostima za njihovo uključivanje“, kaže se u saopštenju.

Iz CKCG su apelovali da se aktivnosti sprovode koordinirano i u skladu sa potrebama sa terena.

„Tako su nama kolege iz Hrvatskog Crvenog križa potvrdile da je najpotrebnija finansijska podrška, jer će se na saniranju nesreće raditi duži vremenski period, i za sad nijesu iskazali potrebe za drugom vrstom podrške i pomoći", dodaje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније