Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 12. 2020. 13:26 >> 13:27
1

BEĆIROVIĆ

"Ukidanje neradne nedjelje neznaven potez"

Najava ukidanja neradne nedjelje je, bez ikakve sumnje, još jedan tragično neznaven potez, kojim se najveći teret „reformi“ opet prebacuje na one na koje ne bi trebalo na radnike, saopštili su iz Socijaldemokrata.

"Milatović je saopštio da je uvođenje neradne nedjelje bio pogrešan potez jer „prethodna vlada nije znala da zaštiti prava radnika“. Milatović izgleda ne zna da 2/3 najrazvijenijih zemalja, da ne kažemo civilizovanog svijeta, onda vjerovatno isto ne znaju da zaštite prava radnika, jer je i tamo neradna nedjelja standard", naveo je Nermin Bećirović, član Predsjedništva Socijaldemokrata.

Dodaju da su njihovi istomišljenici, po ovom pitanju, Demokrate i SNP.

"Mladi gospodine Milatoviću, neradna nedjelja jeste dio zaštite prava radnika, ali je i društveni iskorak u kome taj dan služi za okretanje porodici, prijateljima, odmoru, umjesto konzumerizmu, što se i u našem slučaju pokazalo tačnim. Ipak, mladi apostol Milatović ne vidi dalje od svog japijevsko-karijerističkog pristupa, za koji je ubijeđen da je jedini ispravan“, dodaje Bećirović.

On ističe kako Milatović nastavlja po obrascu ove vlade, a to je da prvo ukida, pa onda razmišlja šta dalje.

"Kako je krenulo, izgleda da će radnicima biti najprije potrebna zaštita upravo od ove mlađane vlade koja je jedino haos do sad uspjela da proizvede“, zaključuje Bećirović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније