Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Portal RTV Budva/ Pobjeda ]

27. 12. 2020. 14:52 >> 15:55
8

PROTEST U BUDVI

Carević pozvao Vladu da preduzme efikasnije mjere

Mještani Pržna i Svetog Stefana, građani Budve, predsjednik Opštine Marko Carević i drugi lokalni funkcioneri održali su danas jednosatni protest nezadovoljni zbog gradnje hotela Kraljičina plaža. Oni su, kako prenosi RTV Budva, još jednom apelovali na Vladu Crne Gore da preduzme efikasnije mjere i u skladu sa zakonom stopira dalju gradnju na Miločeru.

 

Građani su prošetali Miločerskim parkom i Kraljičinom plažom, blokirali ulicu i spriječili da se priđe gradilištu gdje kompanija Adriatic Properties gradi hotel.

Kako je naglasio predsjednik Budve Carević, Vada mora da povuče konkretne korake. Dodao je da su se više puta obraćali, imali obećanja da će gradnja biti stopirana i da će se sve biti preispitano.

On je rekao da ono što su očekivali od nove Vlade, za koju su se svi borili, jeste da preduzme energičnije mjere, što je, kako je istakao, izostalo.

"Pozivam ih u svoje i ime svih građana opštine Budva da se konačno izjasne i preduzmu određene radnje. U protivnom ćemo morati sami da rješavamo a onda će to biti bolno i podsjećaće na ona dešavanja ispred Opštine", apelovao je Carević.

Krsto Rađenović, predsjednik OO SNP Budva i odbornik u lokalnom parlamentu, poručio je da ovo nije problem ni od juče ni od prekjuče, već da postoji od kada je stigao zakupac.

Pobjeda piše da je Carević prije desetak dana obmanuo crnogorsku javnost nakon sjednice gradskog parlamenta kada je izjavio da je ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Mitrović naložio da se obustave radovi na gradilištu hotela.

Ispostavilo se,  piše Pobjeda, da takav nalog nikada nije dat već je Ministarstvo obrazovalo komisiju koja treba da provjeri svu dokumentaciju.

Prema saznanjima Pobjede, komisija je do sada kosntatovala da se objakat izvodi u skladu sa projektom i uz poštovanje svih datih dozvola. Protiv predsjednika opštine Budva je MANS podnio više prijava zbog nelegalnog poslovanja i uzurpacije državnog zemljišta u Grblju.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније