Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 12. 2020. 14:03 >> 14:03
3

LEPOSAVIĆ PORUČIO

Vlada će biti posvećena eliminaciji svih oblika diskriminacije

Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava biće posvećeno u potpunosti eliminaciji svih oblika diskriminacije, poručio je ministar Vladimir Leposavić na sastanku sa predstavnicima organizacija LGBTIQ zajednice u Crnoj Gori.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, dogovorena je saradnja na unaprijeđenju normativnog okvira zaštite i, posebno, stanja primjene antidiskriminacionih propisa.

Leposavić je čestitao sagovornicima na dosadašnjoj uspješnoj i hrabroj borbi za svoja prava koja je doprinijela da u se u Crnoj Gori dodatno afirmišu ideje ravnopravnosti i slobode.

Poručio i da osuđuje svaki oblik nasilja prema pripadnicima LGBTIQ zajednice koje je zabranjeno svim važećim propisima, ali i protivno najboljim tradicionalnim vrijednostima zaštite drugog i drugačijeg, naročito ako je u pitanju pripadnik manjinske ili ugrožene zajednice.

Sastanku su prisustvovali Bojana Jokić (LGBT Forum Progres), Danijel Kalezić (NVO Queer Mne), Jovan Ulićević (NVO Asocijacija “Spektra”), Ivana Vujović (NVO Juventas), Hana Konatar (Udruženje “Stana”) i Milica Špajak (LGBTIQ Socijalni Centar).

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније