Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 12. 2020. 06:57   >>  07:02 1

NIKŠIĆ

Zbog ujeda mački od opštine naplatili 2.800 eura

Sudovi i organi opštine Nikšić samo u posljednje dvije godine evidentirali su ukupno pet postupaka zbog ujeda mačaka, a što je budžet Opštine Nikšić koštalo 2.816 eura.

Dva predmeta su pravosnažno okončana i plaćena, dok je u jednom zaključeno sudsko poravnanje, pokazalo je istraživanje portala Mladi Nikšića.

Pravosnažnom presudom sudije Osnovnog suda u Nikšiću Save Mušikića, koja je donijeta 4. novembra 2019. godine, majka i njen maloljetni sin su zbog ujeda mačke lutalice dobili od Opštine Nikšić i Javnog komunalnog preduzeća ukupno 2.270 eura sa uračunatim sudskim troškovima.

Sud je težinu povreda na strani tužioca i posledice istih ustanovio iz nalaza i mišljenja vještaka medicinske struke, hirurga V. S. i neuropsihijatra N.Z.

Iz Opšte bolnice Nikšić pojasnili su da medicinsku dokumentaciju, izvještaj ljekara specijaliste, potpisuje dežurni ljekar.

Na pitanje na koji način se utvrđuje da je osobu ujela mačka lutalica, a ne vlasnička dobili su odgovor da navedeno nije u nadležnosti ljekara specijalista Opšte bolnice, već drugih nadležnih institucija.

U slučaju kada je mačka lutalica napala majku i maloljetnog sina, tuženi Opština Nikšić i Javno komunalno preduzeće tvrdili su da se radi o nerealnoj situaciji.

“Drugotuženi smatra da nije životno realno da mačka napadne tužioca i da ga ugrize u predjelu desne potkoljenice, i to kada se kretao sa majkom i komšinicom, a vjerovatno je bio obučen u zimsku garderobu, jer se događaj navodno odigrao 2. novembra 2018. godine”, piše, između ostalog, u presudi Mušikića koji je ipak odlučio da vjeruje iskazima svjedoka i izvještaju ljekara.

U slučaju kada je mačka lutalica napala majku i maloljetnog sina, tuženi Opština Nikšić i Javno komunalno preduzeće tvrdili suda se radi o nerealnoj situaciji

Krivokapić: Novac se dijeli bez adekvatnih dokaza

Da su napadi mačaka na otvorenom rijetki smatra i veterinarka ambulante „Familu Bet” Aleksandra Krivokapić.

Prema podacima koji su prikupljeni za ovo istraživanje, nikšićka policija nije obaviještena ni o jednom napadu mačaka.

Po evidenciji sudova po jedan napad mačke dogodio se još samo u Pljevljima i Bijelom Polju, u kojem je tužbeni zahtjev za isplatu naknade štete tamošnji sud odbio.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније