Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 12. 2020. 17:15 >> 17:15

NACIONALNI PARKOVI

Klica razriješen, pokreću krivični protiv njega

Direktor Nacionalnig parkova Crne Gore, Elvir Klica, razriješen je sa te funkcije zbog nesavjesnog finansijskog poslovanja i nezakonitog zapošljavanja, saopšteno je nakon konstitutivne sjednice Upravnog odbora tog preduzeća. Kako je saopšteno, zbog istih razloga, donijeta je odluka o pokretanju krivičnog postupka protiv direktora i povezanih osoba.

"Donešene su takođe odluke o angažovanju nezavisne revizorske kuće kako bi se preispitalo više nego sumnjivo poslovanje u proteklom periodu, stavljanje van snage deset ugovora o zapošljavanju sklopljenih 22. decembra ove godine, odluka o moratorijumu na dalje zapošljavanje i plaćanja trećim licima do izbora novog direktora, kao i Odluku o izradi novog pravilnika o sistematizaiji radnih mjesta", navodi se u saopštenju Upravnog odbora, na čijem je čelu sada Marina Jočić.

Očekivani gubitak, kako je saopšteno, po završnom računu je oko 850.000 eura, a na računu se trenutno nalazi 9.600 eura.

"Zaposlenima nisu izmireni porezi i doprinosi za plate za proteklih osam mjeseci u iznosu 470.000 eura. Dospjele obaveze po reprogramu duga su 100.000 evra, a preostali dio duga prema IRF 162.000 eura. Istine radi, treba napomenuti da su ove godine ukupni troškovi bili manji nego prethodne, 2019. godine, ali se i dalje novac neracionalno trošio. Tako su u junu ove godine kupljena tri auta u vrijednosti od 50.000 eura, drveni čamci vrijednosti 20.000 eura, sniman je film o nacionalnim parkovima po cijeni od 14.000 eura, izgrađen toalet u NP Biogradska gora vrijedan 16.500 eura, a za produbljivanje kanala na Vranjini plaćeno je 11.500 eura. Tako je u godini kada zbog pandemije uopšte nije bilo turista, bespotrebno potrošeno 112.000 eura", dodaje se.

Iz Upravnog odbora ističu da Klica juče, nakon više usmenih obećanja da će sam podnijeti ostavku, sklopio deset nezakonitih ugovora o radu, i izvršio plaćanja u vrijednosti od gotovo tri hiljade eura, i to uglavnom po fakturama preduzeća sa kojima je u proteklom periodu imao upadljivo dobru saradnju.

"Poslednje trenutke upravljanja Nacionalnim parkovima, gospodin Klica je iskoristio da na državni račun kupi telefon u vrijednosti od 600 eura. O aspektima stanja u samim nacionalnim parkovima Upravni odbor će se informisati u danima koji slijede, ali razmjere krivolova i devastacije životne sredine nagovještavaju gore stanje nego što je u novčanim bilansima preduzeća", zaključuje se.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније