Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 12. 2020. 13:37 >> 13:54

BIJEKOVIĆ

Za pola godine 1.300 slučajeva nasilja u porodici

U prvih šest mjeseci pred sudovima za prekršaje u Crnoj Gori registrovano je 1.300 slučajeva nasilja u porodici, a za čitavu 2019. bilo je 1.700 prijava, kazao je zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Siniša Bjeković.

“Radi se o očiglednom povećanju, alarm stiže iz civilnog sektora gdje kažu da to nije ništa, jer svi slučajevi nijesu registrovani”, kazao je Bijeković, na sjednici Odbora za ljudska prava i slobode.

Poručio je i da se Zakon o zaštiti od nasilja u porodici mora mijenjati, i podsjetio da je najniža novča kazna 150 eura, te da može biti udvostučena.

“Sami procjenite da li je to efikasna kazna”, kazao je Bijeković i dodao da nije problem u sudovima, nego u zakonu.

Prvoj sjednici skupštinskog Odbora za ljudska prava i slobode predsjedava Jovan Vučurović.

Odbor je razmatrao izvještaj o zaštiti od diskriminacije sa stanovišta djelovanja institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore od 1. januara do 31. jula 2020. godine.

Bijeković je članove Odbora pozvao na saradnju, kako bi, svaki građanin na jednak način ostvarivao prava i slobode.

Vučurović je kazao da će članovi Odbora u dogledno vrijeme posjetiti instituciju Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније