Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 12. 2020. 13:03 >> 13:03

SEKULOVIĆ-PRESKER

"CG da računa na pomoć Slovenije u procesu integracija"

Slovenija je spremna da pruži ekspertsku i tehničku pomoć u cilju ostvarivanja boljih rezultata Crne Gore na putu evropskih integracija, a naročito u poglavlju 24 – Pravda, sloboda i bezbjednost, istakao je ambasador te zemlje u Crnoj Gori Gregor Presker koji se danas sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Sergejem Sekulovićem.

Kako je saopšteno iz MUP, susret je bio prilika da se sumiraju dosadašnji rezultati saradnje dvije partnerske države, kao i da se razmijene mišljenja o pravcima budućih odnosa, posebno na polju migracija, trgovine ljudima i poštovanja ljudskih prava i sloboda.

Tokom sastanka ministar Sekulović kazao je da Vlada želi da ubrza put Crne Gore ka Evropskoj uniji, kroz poboljšanje rezultata u ključnim poglavljima.

"Posvećeno ćemo raditi na njegovanju dobrosusjedske politike, jer je povjerenje i povezanost među državama Zapadnog Balkana osnov za pronalaženje zajedničkih odgovora na savremene bezbjednosne izazove", naglasio je ministar.

Na sastanku je zaključeno da će iskustva Slovenije u integracionom procesu biti značajna za Crnu Goru, te da će dobri bilateralni odnosi dvije zemlje u narednom periodu biti dodatno unaprijeđeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније