Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Marija Radulović, TVCG

21. 12. 2020. 20:10   >>  20:21

ZAHTJEV SINDIKATA

Povećati plate i ostalim zaposlenima u zdravstvu

Sindikati zaposlenih u zdravstvu traže da zarade budu povećane, ne samo ljekarima već i ostalom medicinskom i nemedicinskom osoblju. Poručuju da zajedno dijele teškoće na poslu i da ne smije biti podjela onda kada se plate povećavaju. Pokret za promjene nedavno je inicirao u Skupštini da se kroz povečanje plata na adekvatan način vrednuje status ljekara.

 

Svako povećanje plata u zdravstvu raduje sindikate. Međutim smatraju da se ne smiju se izdvojiti samo ljekari.

''Ne može se desiti da se izdvajaju samo ljekari jer ljekarski posao bez sestre i tehničara ne može se obaviti isto kao i sestre bez čistoće ili servirke hrane, jedno bez drugog ne moze funkcionisati'', kazao je predsjednik Sindikata KCCG, Nebojša Radonjić.

''Nećemo dozvoliti da medicinske sestre budu izjednačene sa šalterskim radnicima. Svako ko je bio u situaciji da mu se pruži pomoć zna sta znači njega ljekara u zoni zračenja koliko je pomoć medicinskih sestara u intezivnim jedinicama'', poručila je predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva CG, Ljiljana Krivokapić.

Sindikat Kliničkog centra spreman je da sa ostalim sindikatima dođe do najboljeg rješenja za sve zaposlene u zdravstvu.

''Dođite za sto da se dogovorimo ili mi ćemo doći da napravimo zajedničku platformu đe niko neće biti oštećen, i gdje će svi biti zadovoljni.. imate pruženu ruku najveće sindikalne organizacije da zajednički nastupamo'', istakao je Radonjić.

Sindikalci poručuju da neće dozvoliti da se samo ljekarima povećaju plate a da ostali budu izostavljeni. 

''Imamo 4 sindikata, 6 i po hiljada zaposlenih ne slažu se da budu zarade izmještene u zakon o zaradama o javnom sektoru. Borićemo se svim sindikalnim sredstvima da ne budemo izmješteni i da se dijelimo'', istakla je Krivokapić.

Tegobe na poslu dijele zajedno, tako mora biti i sa zaradama, poručuju sindikalci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније