Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 12. 2020. 15:11 >> 15:10
6

"UPRKOS PANDEMIJI"

Medenica: Odlični rezultati sudova

Iako je rad crnogorskog sudstva bio u znatnoj mjeri ograničen zbog pandemije izazvane Koronavirusom, na osnovu statističkih podataka je zaključeno da je ostvaren odličan rezultat, jer su svi sudovi riješili 101.7% od priliva predmeta, ocijenila je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica na sastanku sa predsjednicima svih sudova, na kojem je razmatran rad sudova u tekućoj godini.

 

„U pojedinačnom pregledu rada sudova, osnovni sudovi postigli su stopu efikasnosti od 100.3%, viši sudovi 99.4%, Privredni sud 94.2%, Apelacioni sud 98.7%, Upravni sud 128.5% i Vrhovni sud 98%“, kazala je Medenica.

Predsjednica Vrhovnog suda je ponovila da je u daljem radu potrebno jačati prisustvo sudija portparola u medijima, i to posebno u predmetima za koje je javnost zainteresovana.

Razmatrane su i tekuće aktivnosti sudova na planu rješavanja starih predmeta, koji su drastično smanjeni u poređenju sa ranijim periodom, ali je zaključeno i da je neophodna njihova dalja konsolidacija.

Predsjednici sudova informisani su i o mjerama koje se realizuju u okviru procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније