Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 12. 2020. 12:45 >> 12:45

POSJETA SIMOVIĆA

U Grahovu realizovani svi projekti

Predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović obilazeći Mjesnu zajednicu Grahovo konstatovao je da su svi dogovoreni projekti gotovo u potpunosti i realizovani što potvrđuje odgovoran odnos lokalne uprave prema odgovornim ljudima sa Grahova, kazao je on.

On je sa potpredsjednikom Draganom Perovićem, obišao Grahovo kako bi se lično uvjerili da li su i u kojoj mjeri realizovani projekti koji su dogovoreni na sastanku u martu ove godine sa ciljem da se oživi ovo mjesto i stvore uslovi za kvalitetaniji život.

“Simović je podsjetio na 6. mart ove godine kada je na poziv prijatelja iz MZ, održan sastanak dobrih ljudi sa dobrim namjerama na kojem su dogovorene konkretne aktivnosti za dobro svih Grahovljana. Danas, nakon ne tako dugog perioda, možemo konstatovati da smo najveći dio tada dogovorenih projekata i realizovali”, kazao je predsjednik  Opštine.

Naveo je da je u partnerstvu sa Direkcijom za saobraćaj urađen moderan saobraćajni prključak prema Grahovu, presvučen asfaltni zastor do samog ulaza u Grahovo i saniran tunel prema Nudolu koji je bio u kritičnom stanju, a značajan je ne samo za mještane, već i turiste koji sve češće posjećuju ovo mjesto.

“Zajedno sa Ministarstvom kulture, obnovljen je i osvijetljen memorijalni park “Ustanka i revolucije” koji sada izgleda onako kako i priliči tom obilježju antifašističke borbe koja je temelj savremene, moderne, građanske i evropske Crne Gore. Sanirana je i devastirana fasada na Crkvi Sv. Spasa na Grahovcu i rekonstruisan spomenik junacima sa Grahovca u znak sjećanja na ovu slavnu bitku iz 1858. godine koja je značajno doprinijela međunarodnom ugledu i širenju granica Crne Gore”, naveo je on.

Takođe, nedavno je revitalizovano i spomen-obilježje devet Petrovića koji su poginuli 1836. godine na Čelinskom potoku

Kazao je da je Opština Nikšić završila radove na rasvjeti i da su radovi na adaptaciji školske sale i ambulante u toku, a posebno je apostrofirao značaj završenih radova na brani Grahovskog jezera kako bi se spriječio gubitak vode koja je veoma važna za navodnjavanje plodnog grahovskog zemljišta.

U ime mještana, predsjednik MZ Grahovo Radovan Vučković, izrazio je zadovoljstvo što se posljednjih godina vraća život na Grahovu koje je istorijsko mjesto i posjeduje veliki potencijal kako za poljoprivredu, tako i turizam.

“Posebno je istaknuta zahvalnost privredncima ovog kraja Ljubu Miloviću, Milivoju Kosoviću i Slavku Vaviću koji su pokazali društvenu odgovornost i dali doprinos realizaciji projekata na Grahovu”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније