Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dan ]

21. 12. 2020. 07:44 >> 07:42

UPRAVNI SUD

Poništena odluka o izboru deset sudija

Upravni sud poništio je odluku Sudskog savjeta o izboru za kandidate za deset sudija osnovnih sudova od 12. jula prošle godine, piše Dan.

Presuda je donesena po tužbi kandidata za sudiju Ivana Vukićevića.

Vukićević je tražio da se poništi odluka Sudskog savjeta, na čijem čelu je Vesna Simović Zvicer, o izboru deset sudija osnovnih sudova, zbog, kako je naveo, povreda pravila postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog prava.

Presudom su utvrđene povrede procedure prilikom pregledanja i bodovanja testova od svih članova tročlane Komisije za testiranje (Vesna Medenica, Vesna Simović Zvicer i Rada Kovačević).

Tužbom se osnovano ukazuje da je odluka o izboru nezakonita i iz razloga kršenja procedura prilikom obavljanja intervjua kandidata za sudije.

Osnovano se navodima tužbe prigovara u odnosu na razloge za izuzeće člana Sudskog savjeta Vesne Medenice u odnosu na kandidata Nedu Vukoslavčević, piše, između ostalog, u presudi Upravnog suda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније