Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 12. 2020. 15:04 >> 15:07

STIJOVIĆ - GRUBIŠIĆ

Iskoristiti iskustva Hrvatske u razvoju proizvodnje

Iskoristiti iskustva Hrvatske u razvoju proizvodnje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva s komparativnim prednostima za globalno tržište, rečeno je na sastanku ministra poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića i ambasadora Hrvatske Veselka Grubišića.

Stijović je upoznao je ambasadora sa planovima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za naredni period.

On je naglasio da je za Crnu Goru značajno iskustvo Hrvatske kao zemlje koja je članica EU, komšijska i prijateljska zemlja i kao posebnu prednost za buduću saradnju naveo činjenicu da nemamo jezičke barijere, te da je neophodno uspostaviti jaču institucionalnu saradnju kako bi se iskoristila iskustva Hrvatske u jačanju proizvodnje poljoprivrednih i drvnih proizvoda s komparativnim prednostima za tržište EU, kao i iskustva u pristupanju EU u poglavljima 11,12,13 na polju poljoprivrede i bezbjednosti hrane.

Grubišić je istakao da Crna Gora može da računa na podršku Hrvatske kako kroz iskustva u zatvaranju ovih poglavlja, tako i u transferu znanja i iskustava kroz saradnju i primjere intenzivne i ekstenzivne proizvodnje u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu te istraživanjem i razvojem u ovim oblastima.

Tokom sastanka potvrđena je obostrana spremnost da se saradnja između Hrvatske i Crne Gore još više ojača i unaprijedi, kroz saradnju, privrednu aktivnost, zajedničke projekte i transfer znanja u narednom periodu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније