Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 12. 2020. 17:03 >> 20:09
1

I URA GLASALA ZA

Usvojena odluka o ustupanju parcele CPC

Odbornici DPS u Skupštini Glavnog grada, zajedno sa odbornicima iz redova vladajuće koalicije, usvojili su danas odluku o ustupanju parcele iz DUP-a “Nova Varoš” Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Za ovu odluku glasali su i odbornici Građanskog pokreta URA.

 

Odbornik DF-a Miodrag Bešović je kazao da je dobio informaciju da je Vlada stavila van snage na današnjoj sjednici zaključak iz 15.10.2020. kojem je dala saglasnost Glavnom gradu da raspolaže katastarskim parcelama koje su predmet tačke dnevnog reda.

„Mislim da ova tačka dnevnog reda treba da se skine sa dnevnog reda“.

Predsjedavajući Skupštine Miloš Nikolić je kazao da odluka nije stigla u Skupštinu Glavnog rada te stoga nijesu stvorene pretpostavke da se tačka skine sa dnevnog reda.

Bešović je na to kazao da je to "kršenje zakona i odluke Vlade“.

Veći dio opozicije zatim je napustio salu.

Odbornik DPS-a Vladan Arsović kaže da se često sluša o diskriminisanosti Srba u Crnoj Gori što, kaže, nije tačno.

Ugroženi su, smatra, Crnogorci.

“Crnogorcima se mora obijezbijediti ono što im je vjekovima pripadalo”.

Odbornik URE Zoran Mikić kazao je da podržava odluku da CPC dobije zemljište u podnožju brda Gorice.

“Žao mi je što su kolege iz opozicije na lokalnom nivou napustile sjednicu, jer nije normalno da crnogorska pravoslavna crkva da bude jedina vjerska zajednica koja nema svoj vjerski objekat u glavnom gradu. To nije normalno, niti je za mene to kao odbornika i čovjekta prihvatljivo. Ne želim da dopustim da nam bilo ko drži lekcije o crnogorstvu”, kazao je Mikić.

Odbornika Rabrenovića je zanimalo da li će URA podržati izmejne Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Mikić je na to odgovorio da mora sačekati da vidi kakav će biti konačan nacrt Zakona.

"Mislim da je država imala mnogo boljih pravnih mehanizama za rješavanje pitanja imovine. Što se mene lično tiče pitanje imovine se mora tretirati na drugačiji način nego što je u aktuelnom zakonu", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније