Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ PR centar ]

14. 12. 2020. 17:19 >> 17:19
1

VEČERAS NA FB I YT

Virtuelna izložba otvara Neđelju ponosa

Neđelja ponosa u okviru osmog Montenegro Prajda biće otvorena večeras u 19 sati virtuelnom izložbom i programom autorke Nade Vojinović "Ja sam simbol otpora", koju zainteresovani mogu pogledati putem YouTube i Facebook-a.

Iz Organizacionog odbora Motenegro Prajda kazali su da izložbu čine portreti LGBTIQ osoba i prijatelja/ica i saveznika/ca.

„Podsjetnik je da su lezbejke, gejevi, biseksualne, trans, interpolne i kvir osobe samim svojim postojanjem i težnjom da ostanu autentični/e bili i ostali simbol otpora u Crnoj Gori. Na izložbi ćete moći da vidite kako pojedinci i pojedinke prepoznaju u sebi otpor opresivnim sistemima, naročito homofobiji, transfobiji i mizoginiji, te da pratite razgovor za autorkom izložbe i LGBTIQ osobama iz Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Ove godine, kako je navedeno, umjetnost se premještaa u virtuelni prostor koji će omogućiti da svi zainteresovani održe fizičku distancu, dok sama izložba postaje svima dostupna.

Izložbu možete pratiti OVDJE

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније