Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 12. 2020. 18:41 >> 21:27
3

SEKULOVIĆ

Veljovićeva ostavka ili smjena

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao je da su u toku konsultacije sa potencijalnim kandidatima za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Potvrdio je da se o toj poziciji pregovara sa pomoćnicima direktora policije Veselina Veljovića.

"Zakon nas na to obavezuje. U slučaju da direkotr ne vrši svoju funkciju među njegovim pomoćnicima se traži kandidat za vršioca dužnosti najduže na šest mejseci", pojasnio je Sekulović, gostujući na TV Vijesti.

Vjeruje ipak da će Veljović podnijeti ostavku. Drugi mehanizam za smjenu je, kako kaže, da Veljovićev izvještaj o radu policije ne prođe na skupštinskom Odboru za bjezbjednost i odbranu.

"Direktor Uprave policije dva puta godišnje podnosi izvještaj skupštinskom Odboru za bezbjednost i odbranu. Ukoliko Odbor negativno ocijeni izvještaj, ministar unutrašnjih poslova ima zakonsku mogućnost da pokrene postupak razrješenja direktora Uprave policije", saopštio je Sekulović.

Ministar je kazao da promjena na čelu Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) zavisi od premijera jer je to u njegovoj nadležnosti.

"Pretpostavljam da će se to desiti brzo", rekao je Sekulović i dodao da nema infomacije o mogućim kandidatima za šefa ANB-a.

Kazao je da će zakonom pokušati da vrati Upravu policije pod okrilje MUP-a.

"Zakon mora da nađe ravnotežu između samostalnosti UP i onoga što su ingerencije ministra koji nosi političku odgovornost za rad u tom resoru. Sada su ingerencije ministra jako slabe. Nema mogućnost da pokrene upravni postupak i nadzor nema posebnu ulogu", rekao je Sekulović uz najavu da će se raditi dubinska analiza kako bi se kreirao model za borbu protiv korupcije.

Kazao je da u planovima ima i formiranje Savjeta za transparentnost koji bi uključio i NVO sektor.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније