Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan ]

10. 12. 2020. 07:35   >>  07:36

PREDSJEDNIK AVDOKATSKE KOMORE

Kandidati Begović, Đukanović, Marković...

U trci za izbor novog predsjednika Advokatske komore Crne Gore su, kako saznaje Dan, Borivoje Đukanović, Zdravko Begović, Dragoljub Petrović i Velibor Marković.

Izbor novog predsjednika Advokatske komore trebao je biti održan u novembru, ali je procedura odložena zbog poštovanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za sprečavanje širenja virusa korona.

Za predsjednika Advokatske komore može se kandidovati svaki advokat koji ima minimum deset godina radnog staža i koji nije disciplinski kažnjavan.

Izbor bi trebalo da bude okončan nakon Nove godine, a među kandidatima koji imaju najveću podršku su, kako sazanje Dan, Borivoje Đukanović i Zdravko Begović.

Advokat Borivoje Đukanović je bio sudija Osnovnog suda u Podgorici istražni, parnični i krivični, u okviru čega je bio rukovodilac Krivičnog odjeljenja.

Izabran je za predsjednika Osnovnog suda u Podgorici 1995, na kojoj funkciji je bio do 1999. godine, od kada je upisan u Advokatsku komoru Crne Gore. Tokom dugogodišnjeg staža za njega se ne vezuje bilo kakva afera. Bio je jedan od najozbiljnijih kandidata za vrhovnog državnog tužioca, ali je to odbio.

Advokat Zdravko Begović diplomirao je na Pravnom fakultetu u Podgorici, a pripravnički staž obavio je u Osnovnom tužilaštvu u tom gradu. Advokat je trideset godina, u jednom mandatu bio je član Upravnog odbora Advokatske komore i tri puta biran za predsjednika Komore, od 2008. godine do danas bavi se krivičnim pravom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније