Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda ]

07. 12. 2020. 07:05 >> 07:06
2

MJERE U KAFIĆIMA

Podgorica: Dojč i maska ne idu zajedno

Bez obzira na složenu epidemiološku situaciju izgleda da većina Podgoričana i ovih dana u kafanu odlazi bez imalo bojazni od korone. Mali je broj onih koji u ugostiteljskom objektu nose zaštitnu masku, iako je to propisano mjerama NKT-a. Da se ta mjera najmanje poštuje saglasni su i turistički inspektori i građani. piše Pobjeda.

 

Turistička inspekcija vrši nadzor poštovanja mjera NKT-a u ugostiteljskim objektima i shodno utvrđenom stanju, preduzima mjere i radnje koje su propisane Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

"Obilazimo sve objekte, odnosno ne pravimo selekciju u postupanju i tamo gdje utvrdimo nepravilnost subjekti se sankcionišu u skladu sa zakonskim normama", kazala je glavna inspektorka za turizam Svetlana Šljivančanin.

Shodno posljednjoj naredbi NKT-a, ističe ona, građani su u obavezi da nose maske i u ugostiteljskim objektima, osim u trenutku konzumiranja pića i hrane.

"Naši nalazi sa terena pokazuju da se ova mjera najmanje poštuje, kako od građana, tako i od ugostitelja, koji su dužni da opominju goste i uspostave red i organizaciju rada u svojim objektima u skladu sa važećim naredbama", ističe glavna turistička inspektorka.

Ona naglašava da za nedogovorno ponašanje gostiju u ugostiteljskom objektu odgovornost snosi sami gost, ali i vlasnik ugostiteljskog objekta.

"U ovom slučaju, novčana kazna se izriče i gostu u iznosu od 100 eura, kao i vlasniku, u zavisnosti od registracije društva. Ako je registrovan kao pravno lice, novčana kazna je 2.500 eura (pravnom licu – 2.000 i odgovornom licu u pravnom licu 500 eura). Novčana kazna za preduzetnika je 350 eura", navodi Šljivančanin.

Ona je napomenula da se najveći broj nepravilnosti u ugostiteljskim objektima odnosi na nenošenje maske kako gostiju tako i osoblja, te nedržanje obavezne distance od dva metra među gostima.

U ugostiteljskom objektu, naglašava Šljivančanin, zabranjeno je organizovanje svadbi, rođendana, žurki, jer je u tim situacijama teško držati distancu među gostima.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније