Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG [ Izvor: rtcg.me ]

07. 12. 2020. 06:16 >> 06:16
5

SAMOHRANA MAJKA IZ PLAVA

Dvoje djece školuje sa 120 eura penzije

Samohrana majka iz Plava svoje dvoje djece izdržava i školuje sa samo 120 eura porodične penzije mjesečno. Tročlana porodica Simonović živi u nehumanim uslovima, trošnoj, drvenoj kućici, bez kupatila i osnovnih uslova za život.

Enverina životna priča je mučna i teška. Tokom rata u Bosni izbjegla je i svoje utočište pronašla u Brezojevici nadomak Plava. Upoznala je i ljubav svog života i nije jo smetalo što su različite vjere.

Sve je nekako krenulo kako treba. Dobili su i dvoje dece, a onda se iznenada njen suprug razbolio i preminuo u 31. godini. Od tada za Enveru ponovo nastupa izuzetno težak period.

Priča za TVCG da je ostala sama sa dvoje djece, te da prima porodičnu penziju od120 eura: "S tim treba dvoje djece da se izdržavam".

A trošna kućica je potpuno neuslovna.

"Ni kupatila, ni sobe. Kiša kad pada prokišnjava. Eto tako", kaže Envera.

U toj trošnoj kući Envera živi sa dvoje odrasle djece - srednjoškolcima, kćerkom Aleksandrom i sinom Sašom i školuje ih sa svega 120 eura porodične penzije mjesečno, što je kako kaže, nemoguće.

"Sa 120 eura ne mogu stvarno da izdržim, nikakve druge pomoći nemam, privatno svo ljeto sam radila", kaže ona.

A poslove ne bira. Cilj joj je da iškoluje djecu, da završe makar srednju školu i dobiju svoje parče hljeba.

"Ovako privatno ko me zovne, odem, radim, očistim kuću, okrečim, počistim i to je to", kaže Envera.

Njen sin Saša najviše bi volio da ima makar sobu za sebe. I Envera sanja iste snove kao njena djeca.

"Da imam samo jednu sobu od blokova i kupatilo, da se imaju djeca gdje okupati, meni drugo ništa ne bi treba. Samo sobica i kupatilo mi je potrebno", kaže ona.

Od Centra za socijalni rad dobijali su više puta jednokratnu pomoć u hrani i namirnicama.Obraćala se Envera više puta i drugim nadležnim institucijama, ali bez uspjeha. Ipak, vjeruje u dobre ljude, one koji mogu i hoće da će im pomoći da dođu do krova nad glavom.

Jedna mala sobica s kupatilom bila bi sasvim dovoljno. Potpuna sreća za nju i njenu djecu.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније