Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 12. 2020. 12:52   >>  12:52

BEČIĆ NAJAVIO

Radićemo na poboljšanju položaja OSI

Šef crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić poručio je da će Skupština Crne Gore raditi na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom (OSI). Bečić se danas sastao s predstavnicima NVO koje se bave zaštitom prava OSI, a povodom 3. decembra - Međunarodnog dana OSI.

Konstatujući složen položaj osoba sa invaliditetom u crnogorskom društvu, Bečić je izrazio spremnost da novi skupštinski saziv, kroz zakonodavne i nadzorne aktivnosti, pruži doprinos unapređenju položaja OSI.

Osvrnuvši se na dosadašnju konstruktivnu saradnju Parlamenta sa nevladinim organizacijama koje se bave pravima OSI, Bečić je izrazio otvorenost za nastavak i intenziviranje saradnje na nivou nadležnih skupštinskih radnih tijela.

"Sastanak je bio prilika za razgovor o položaju osoba sa invaliditetom, kao i o poteškoćama sa kojima se suočavaju u ostvarivanju svojih prava. U tom kontekstu, Bečić naveo je da je u cilju olakšanog boravka licima sa invaliditetom u Plenarnoj sali Skupštine Crne Gore, pored pristupne rampe, obezbijeđeno i mjesto sa kojeg se moguće direktno obratiti", navodi se u saopštenju. 

Sastanku su prisustvovali Marina Vujačić, ispred Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore, Goran Macanović iz Savez slijepih i Milisav Korać iz Saveza udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Naša inicijativa“.

"Sagovornici su upoznali predsjednika sa aktuelnim projektima, izrazivši očekivanje da će Skupština Crne Gore nastaviti sa aktivnostima na stvaranju pretpostavki, koje će u potpunosti  omogućiti nesmetane uslove za kretanje i rad osoba sa invaliditetom", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније