Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 12. 2020. 14:26 >> 14:40

INICIJATIVA NVO MLADI ROMI

Opština Bijelo Polje u 2021. da odvoji novac i za Rome

NVO Mladi Romi uputila je dopis predsjedniku opštine Bijelo Polje sa prijedlozima za izmjenu nacrta budžeta Opštine za 2021. godinu, od kojih se jadan odnosi na izdavajanje 250.000 eura za socijalno stanovanje Roma.

Kako ističu u saopštenju, ovim prijedlogom su imali za cilj da obezbijede potreban iznos sredstava za trajno rješavanje stambenog pitanja Roma koji žive u naselju Rakonje.

"U dijelu koji se tiče sredstava za NVO, tri odsto, odnosno približno 5.000 eura da se namijeni nevladinim organizacijama koje se bave romskim pitanjima. Predložili smo i da se jasno definiše iznos sredstava namijenjen za implementaciju Lokalnog akcionog plana za integraciju Roma, ako i da se u okviru transfera namijenjenih pojedincima 1% ( približno 5.000 eura) sredstava opredijeli za unapređenje obrazovanja Roma. jedan od predloga je i da se iz sredstava namijenjenih institucijama 1% ( približno 15.000€ ) opredijeli za programe zapošljavanja romske populacije", ističe se u saopštenju NVO.

Kako dodaju, trenutni nacrt budžeta ne sadrži nijednu stavku kojom bi se opredijelila sredstva za unapređenje položaja romske populacije u opštini Bijelo Polje.

"Napominjemo da je Opština Bijelo Polje 2010. godine od Ministarstva za manjine dobila sredstva u iznosu od 150.000 eura za rješavanje stambenog pitanja za osam romskih porodica iz naselja Rakonje. Ta sredstva je međutim, suprotno namjeni, Opština upotrijebila za izgradnju stambenog objekata za penzionere u naselju Ribarevine. Nadamo se da će rukovodioci Opštine prepoznati važnost ovih prijedloga i donijeti pravičnu odluku koja je u interesu kako Roma koji žive u Bijelom Polju, tako i drugih stanovnika ovog grada", zaključuje se u saopštenju NVO Mladi Romi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније