Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 12. 2020. 10:13 >> 10:15
1

DO 12. DECEMBRA

Objavljen konkurs za Ombudsmana RTCG

Savjet Radio i Televizije Crne Gore objavio je javni konkurs za imenovanje Ombudsmana RTCG, koji je otvoren do 12. decembra. Ombudsman će biti imenovan na tri godine, a kandidat je potrebno da ima najmanje VII-1 nivo kvalifikacije obrazovanja, najmanje deset godina radnog iskustva u audiovizuelnim medijima, državljanstvo Crne Gore i prebivalište u Crnoj Gori.

Rok za dostavljanje prijava sa potrebnom dokumentacijom je 15 dana od objave na sajtu RTCG odnosno je 12.12.2020. godine do 18 sati.

  • Potrebna dokumentacija:
    -Prijava na javni konkurs za imenovanje Ombudsmana RTCG;
    -Curriculum Vitae – CV;
    -fotokopija biometrijske lične karte;
    -diploma ili uvjerenje o završenom nivou i vrsti obrazovanja;
    -dokaz o potrebnom radnom iskustvu;
    -dokaz o državljanstvu Crne Gore;
    -dokaz o prebivalištu u Crnoj Gori;
    -uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak;
    -uvjerenje nadležnog suda da kandidati nijesu pravosnažno osuđeni za krivično djelo protiv službene dužnosti, krivično djelo korupcije, prevare, krađe ili drugo krivično djelo koje ih čini nedostojnim za obavljanje javne funkcije, bez obzira na izrečenu sankciju, ili su pravosnažno osuđeni za neko drugo krivično djelo na kaznu zatvora u trajanju dužem od šest mjeseci, u periodu dok traju posljedice osude.

 

  • Za Ombudsmana RTCG ne mogu biti imenovani:
    -poslanici i odbornici, za vrijeme obavljanja funkcije i najmanje tri godine od prestanka funkcije;
    -lica koja bira, imenuje ili postavlja Predsjednik Crne Gore, Skupština i Vlada;
    -funkcioneri političkih stranaka (predsjednici stranaka, članovi predsjedništva, njihovi zamjenici, članovi izvršnih i glavnih odbora, kao i drugi stranački funkcioneri), za vrijeme obavljanja funkcije i najmanje tri godine od prestanka funkcije;
    -lica koja kao vlasnici udjela, akcionari, članovi organa upravljanja, članovi nadzornih organa, zaposleni ili lica koja su radno angažovana po drugom osnovu, a imaju interesa u pravnim licima koja se bave audiovizuelnim medijskim uslugama i online medijima, tako da bi članstvo takvog lica u Savjetu moglo da dovede do konflikta interesa;
    -lica koja su pravosnažno osuđena za krivično djelo protiv službene dužnosti, krivično djelo korupcije, prevare, krađe ili drugo krivično djelo koje ga čini nedostojnim za obavljanje javne funkcije, bez obzira na izrečenu sankciju, ili su pravosnažno osuđena za neko drugo krivično djelo na kaznu zatvora u trajanju dužem od šest mjeseci, u periodu dok traju posljedice osude;
    -lica koja su bračni drugovi lica navedenih u tačkama 1 do 5 ili se sa njima nalaze u krvnom srodstvu u pravoj liniji, bez obzira na stepen srodstva, u pobočnoj liniji do drugog stepena srodstva i srodstvu po tazbini.

Prijave sa biografijom i dokazima o ispunjavanju uslova konkursa se dostavljaju poštom ili lično, u zatvorenoj koverti (na kojoj je potrebno napisati: ime i prezime, adresu, kontakt telefon), preko arhive RTCG:

                                                                                     SAVJETU RTCG
                                                                    JP RADIO I TELEVIZIJA CRNE GORA
                                                                    Bulevar Revolucije 19, 81000 Podgorica
                                                   (sa naznakom za JAVNI KONKURS ZA OMBUDSMANA RTCG)

Uz prijavu na javni konkurs , potrebno je dostaviti specifikaciju konkursne dokumentacije u kojoj je neophodno navesti broj dokumenta, datum izdavanja i instituciju koja je izdala dokument koji se predaje RTCG.

Javni konkurs će se danom donošenja odluke objaviti na sajtu RTCG a potom i u dnevnim novinama.
Rok za dostavljanje prijava kandidata sa potrebnom dokumentacijom 15 dana od objave na sajtu RTCG odnosno je 12.12.2020. godine do 18h (za pošiljke poštom potrebno je dostaviti potvrdu o prijemu pošiljke koja mora zadovoljiti prethodni uslov).

Informacije u vezi sa konkursom se mogu dobiti kod Tamare Bulatović, ovlašćenog službenika RTCG za sprovođenje konkursa na broj telefona 020241960.

O rezultatima javnog konkursa kandidati i javnost će biti obavješteni danom donošenja odluke o izboru.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније