Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 11. 2020. 14:46 >> 14:46

SARADNJA SAVEZA SLIJEPIH I FPN-A

Praksom do ispravnog pristupa invaliditetu

Memorandum o saradnji između Saveza slijepih Crne Gore i Fakulteta političkih nauka sa ciljem omogućavanja odrađivanja prakse za studente studijskog programa socijalna politika i socijalni rad u Savezu slijepih Crne Gore, potpisan je danas na Fakultetu političkih nauka.

Kako saopštavaju iz Saveza slijepih, budućim socijalnim radnicima, studentima, biće omogućeno da se kroz praktičan rad upoznaju sa najznačajnijim modelima pristupa invaliditetu, dokumentima koji obrađuju prava OSI, da imaju direktnu komunikaciju sa članovima-osobama oštećenog vida, da se upoznaju sa radom Saveza slijepih, a sve u cilju njihovog daljeg zalaganja i stvaranja društvene zajednice u kojoj će svi biti ravnopravni.

"Savez slijepih će u saradnji sa predstavnicima FPN-a obezbjediti desetodnevni obavezni praktični rad studentima sa smjera Socijalna politika i socijalni rad u Savezu slijepih Crne Gore, kroz predmet Socijalni rad sa licima sa invaliditetom, koji je dio nastavnog programa specijalističkih studija. Nadamo se da će ova saradnja doprinijeti i uspješnijem studiranju studenata koji svoja akademska dostignuća žele da ostvare kao budući socijalni radnici, a i unapređenju položaja OSI", napominje se u saopštenju Saveza slijepih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније