Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 11. 2020. 13:58   >>  13:58

PREDAT NA UPOTREBU

Teren vrijedan 35 hiljada u cetinjskom naselju Kongo

Prijestonica Cetinje i Ministarstvo sporta i mladih predali su građanima na upotrebu adaptirani sportski teren u naselju „Đuro Petrović“ (Kongo) na Cetinju. Riječ je o projektu vrijednom oko 35 hiljada eura, koji je podrazumijevao adaptaciju terena, postavljanje tartan podloge i sportskog mobilijara za odigravanje košarkaških utakmica.

Oko terena je postavljena ograda kako bi se podloga i mobilijar zaštitili od vandala.

„Veoma smo zahvalni Ministarstvu sporta i mladih na profesionalnoj saradnji i podršci u obezbjeđivanju uslova za sport i rekreaciju mladih, ali i starijih rekreativaca i profesionalaca. Osim adaptacije sportske infrastrukture u Osnovnoj školi „Njegoš“, cetinjskoj Gimnaziji, vrtiću „Zagorka Ivanović“, naselju „Kongo“, posebno ističemo saradnju koja je rezultirala otvaranjem Omladinskog servisa u Centru za lokalni ekonomski razvoj i EU fondove“, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan.

On je istakao da je Ministarstvo u projekte na Cetinju uložilo više od 100 hiljada eura, te da posebnu zahvalnost duguje ministru Nikoli Janoviću koji je „imao razumijevanje i proaktivan odnos prema potrebama najmlađih stanovnika Prijestonice, ali i profesionalnih sportskih klubova.

„Od prvog dana naša saradnja bila je na izuzetnom nivou. U svoje i ime lokalne uprave zahvaljujem mu što je bio dostupan u svakom momentu, što je pažljivo pratio realizaciju svakog projekta i obezbjeđivao stručnu podršku prilikom donošenja važnih politika iz oblasti sporta i mladih na lokalnom nivou, ali i u drugim situacijama kada se ukazala potreba“, naveo je Kašćelan.

On je poručio da razvoj sportske i infrastrukture za rekraciju djece i odraslih ostaje visoko na listi prioriteta lokalne uprave, te da će, kako je i obećano, na više lokacija u gradu biti postavljena igrališta za djecu.   

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније