Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 11. 2020. 11:56 >> 12:13
2

ABAZOVIĆ UVJEREN

Svjedočićemo boljim vremenima za RTCG

Dan Radio-televizije Crne Gore 27. novembar značajan je datum za istoriju, kulturu, tradiciju i civilizacijske vrijednosti Crne Gore, kazao je Dritan Abazović lider GP URA čestitajući praznik medijskoj kući svih građana.

On je napomenuo da stepen demokratizacije jednog društva umnogome zavisi od stanja u medijima u tom društvu a ključnu ulogu u tome, kako je kazao, igra javni servis.

"Mi se nažalost ne možemo pohvaliti da smo u toj oblasti imali prevelikog uspjeha jer je Javni servis – RTCG godinama unazad bio zarobljen medij u rukama odlazeće vlasti. Nadam se da će se stvoriti uslovi da se stanje i u ovoj oblasti poboljša kako bi građani imali svoj nezavisni medij koji je njihovo vlasništvo, a ne vlasništvo političkih elita i njihovo sredstvo za manipulaciju i propagandu", kazao je Abazović u čestitki.

Ipak, kako dodaje Abazović, "na stranu ostavivši brojne primjere neprofesionalizma Javnog servisa, on je imao značajne svijetle trenutke jer je svjedočio o istoriji, kulturi i tradiciji ovoga naroda, o njegovom razvoju i bio hroničar mnogih vremena".

"Svim profesionalnim i časnim ljudima koji na jednak način obavljaju svoj posao u našem mediju čestitam praznik naše Radio-televizije Crne Gore uvjeren da ćemo konačno svjedočiti vremenu kada će profesionalni i ljudi od ličnog i profesionalnog integriteta upravljati ovom medijskom kućom", dodao je Abazović u čestitki.

On je zaključio da će nova Vlada stvoriti sve preduslove kako bi Javni servis bio finansijski samostalan i kako bi profesionalizam i uvažavanje različitih mišljenja u društvu bila ideja vodilja njegovog budućeg funkcionisanja.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније