Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Autor: I. P. [ Izvor: rtcg.me ]

25. 11. 2020. 08:40   >>  12:03 4

RAIČEVIĆ PORUČILA ŽENAMA

U slučaju nasilja, bježite iako je policijski čas

Stopa nasilja nad ženama porastao je za 25 odsto u odnosu na prije nekoliko mjeseci, saopštila je direktorica Sigurne ženske kuće (SŽK) Ljiljana Raičević.

Ona je u Jutarnjem programu TVCG saopštla da je u odnosu na prošlu godinu nasilje nad ženama poraslo za 27 procenata.

"Ne znamo što će da se desi još za nekoliko mjeseci, ako potraje ovo, ako se mora ostati za praznike kod kuće, a finansijska situacija je sve gora", istakla je Raičević.

Ona je ženama, u slučaju da buud žrtve porodičnog nasilja, savjetovala da ne gledaju na sat zbog policijskog časa koji je na snazi usljed epidemije koronavirusa.

"Ako vam je opasno, ne gledajte koliko je sati, bježite. Imate brojeve telefone, bolje da vas zaustavlja policajac i da mu objasnite, jer su oni već upoznati sa svim ovim i izaći će vam u susret", poručila je Raičević.

Apelovala je na nadležne da se povećaju kazne prema nasilnicima.

Potpuno su, kaže, ispunjeni kapaciteti skloništa za žene žrtve nasilja, a sada imaju još jedno sklonište koje im plaća UNDP.

"Tamo smo, prije nekoliko dana, poveli ženu sa troje djece. U starom skloništu je 20 osoba. Od početka godine je boravilo oko 75 osobe, neko kraće, neko duže. To umjesto da se smanjuje broj, ono se povećava. Nama su već kapaciteti mali", tvrdi Raičević.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније