Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 11. 2020. 10:05 >> 10:06

FOND 10.000 EURA

PAM: Jednokratna pomoć muzičkim autorima

Kako bi muzičkim autorima pomogli da u ovim vanrednim okolnostima ostanu kreativni i lakše prevaziđu nastale posljedice, PAM CG je kao društveno odgovorna organizacija po drugi put ove godine osnovao Fond solidarnosti u iznosu od 10.000 € iz kojeg će biti isplaćena jednokratna bespovratna pomoć.

Iz PAM-a navode da zahtjev mogu podnijeti njihovi članovi koji nemaju redovna mjesečna primanja (ili su zbog trenutne situacije ostali bez istih). 

Zahtjevi sa obrazloženjem potrebe za finansijsku podršku se šalju isključivo elektronskim putem do 5. decembra na e-mail: office@pam.org.me, a  po zahtjevima će se odlučiti najkasnije do 10.12.2020. godine.

"Ovo predstavlja nastavak PAM-ovih kontinuiranih aktivnost u cilju podrške svojim članovima", kazali su iz PAM-a.

Autorski honorari za 2020. godinu biće ranije isplaćeni

Iz PAM-a dodaju da njihova Stručna služba ulaže dodatne napore kako bi tantijemi za 2020. godinu, autorima i nosiocima prava u Crnoj Gori i svijetu bili isplaćeni na proljeće, što je ranije nego u odnosu na dosadašnju praksu.

Poziv RTV emiterima

Apeluju na RTV emitere da u svojim programskim šemama imaju veću zastupljenost domaćih muzičkih autora kako bi im bili isplaćeni veći autorski honorari.

"Finansijske posljedice trenutne krize biće dugoročne i sigurno će značajno uticati na raspodjelu tantijema koja će biti naredne godine. Stoga očekujemo da RTV emiteri uvaže naš apel i nađu interes da u programskim sadržajima, u skladu sa svojim mogućnostima, fokusiraju pažnju na muzičko stvaralaštvo crnogorskih autora raznih žanrova. Na taj način će pokazati da naša muzika živi, a da autorske naknade treba da ostanu u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Podrška turističkoj privredi

Podsjećaju da su u cilju ublažavanja negativnih posljedica pandemije na poslovanje turističke privrede, sve turističko ugostiteljske objekte (sa ili bez smještajnih kapaciteta), od 1. marta do 31. maja u cjelosti oslobodili obaveze plaćanja naknada muzičkim autorima dok je za mjesece jun, jul, avgust i septembar ove godine legalnim korisnicima odobrio dodatni popust od 30%, a za oktobar i novembar popust od 50%.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније