Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 11. 2020. 20:56 >> 20:56
2

BIJELO POLJE

Arijan je prava atrakcija za volanom

Za razliku od vršnjaka koji sve više vremena provode na društvenim mrežama, dvanaestogodišnji Arijan Kolic ima drugačiju razonodu. Neobičan hobi prerastao je u veliku ljubav prema automobilima. Njima upravlja već tri godine ali isključivo u pratnji roditelja. U Sutivanu kod Bijelog Polja Arijan je prava atrakcija za volanom.


Dvanaestogodišnji Arijan Kolić za kompjuterom je kada uči. Telefon koristi uglavnom da sestrama pokaže neki novi model automobila. A kada dođe vrijeme za razonodu žuri da sjedne u svoje omiljeno vozilo. Okrene ključ i sa bagerom vozi po imanju. Sigurno i oprezno pokazuje kako vješto upravlja građevinskom mašinom koju nije baš lako pokrenuti. A on je to savladao još prije tri godine.

Od malena je Arijan uz oca Džerida, gradjevinskog inženjera. Zanimljivi mu objekti koji se rade ali su dječakovu pažnju uvijek privlačili četvorotočkaši. Prvo je u očevom krilu okretao volan i vidjelo se da mu neće trebati još puno vremena da samostalno vozi. Od ruke je i majstorima i vozačima, spreman da pomogne i raduje se svakom poslu koji od njega zatraže.

Dječak kojeg u Sutivanu kod Bijelog Polja nazivaju čudom i malim Šumaherom uvijek je pod budnim okom svojih roditelja. Iako u maniru zrelih, iskusnih vozača upravlja i bagerom i traktorom vješto kao i manjim automobilima i prava je atrakcija u svom kraju, vozi isključivo na svom imanju. Majka Muzafera priča kako je izgledao početak neobične Arijanove ljubavi.

Porodica Kolić ima i građevinsko preduzeće i veliko imanje na kojem svi rade. Na Arijanovu pomoć uvijek mogu da računaju. Vrijedan je i okretan, radoznao i zato ne čudi što sebe u budućnosti vidi i kao inženjera i kao poljoprivrednika. I to ga odvaja od vršnjaka.

Da bi ostvario svoj dječački san dvanaestogodišnjak zna da mora da uči. Zato ne zanemaruje školske obaveze.
Odličan je đak sedmog razreda. Nije mu teško da rano ustane kako bi sve obaveze završio na vrijeme i isplanirao vožnju pored kuće. A ona je, reče nam kroz smijeh, lakša i jednostavnija od priče pred kamerom ispred koje je pokazao kako umjesto igrački vozi prave četvorotočkaše. Nesvakidašnje interesovanje i zadovoljstvo postalo je senzacija u Sutivanu u kojem se ljudi radoznalo i sa nevjericom raspituju o malom, visprenom vozaču.

Vanja Rakonjac, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније