Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 11. 2020. 12:00 >> 12:02
7

ABAZOVIĆ U ČESTITKI

Pored turizma Tivat da razvija i druge privredne grane

Pored elitnog turizma, Tivat je grad koji, zahvaljujući ambijentu i izvanrednim turističkim i privrednim potencijalima, može razvijati i druge privredne grane. To je put kojim se mora ići kako bi Tivat i u budućnosti nastavio da bude zamajac razvoja crnogorskog turizma i privrede, usaglašen sa svjetskim trendovima, naveo je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, čestitajući Dan Opštine Tivat.

''Tivat je grad koji je ostvario solidan ekonomski napredak. No na tom putu razvitka, moralo se brižljivije gledati na interese građana i grada i ne dozvoliti da interesi moćnih pojedinaca i krupnog kapitala prevladaju. Tako bi Tivat sada u gradskoj kasi imao mnogo više od 17 miliona eura'', kazao je Abazović u čestitki.

On je još istakao da je Tivat sada jedinstven primjer grada u kom su građanske liste na vlasti.

,,Nadam se da će nova vladajuća većina odgovoriti visini zadataka koje su im građani povjerili na izborima. Jedan od njih je problem ekonomskih resursa na teritoriji Opštine Tivat, koji su već duže vrijeme predmet vrlo sumnjivih privatitazicija.

Zato, kako je kazao, nova vlast mora opreznije upravljati i odlučivati, kako bi svaki građanin Tivta osjetio benefite ekonomskog razvoja tog grada.

''To mora biti cilj svake nove i naredne lokalne uprave, koja će zasigurno imati pomoć i sa državnog nivoa”, naveo je Abazović u čestitki.

Osvrnuo se i na problem neravnomjernog razvijanja Tivta.

''Pored elitnog turizma, Tivat je grad koji, zahvaljujući ambijentu i izvanrednim turističkim i privrednim potencijalima, može razvijati i druge privredne grane. To je put kojim se mora ići kako bi Tivat i u budućnosti nastavio da bude zamajac razvoja crnogorskog turizma i privrede, usaglašen sa svjetskim trendovima”, zaključio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније