Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 11. 2020. 13:45   >>  13:45 5

ZAVRŠILI OBUKU

Vojska CG jača za 39 oficira

Vojska Crne Gore jača je od danas za 39 oficira, obrazovanih na civilnim fakultetima, koji su uspješno završili Osnovni oficirski kurs u Centru za obuku u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu. 

Više od dva mjeseca zajedno su sticali znanja, doskorašnji civili koji su prvi put "razgazili" vojne čizme na zahtjevnoj obuci kursa kao i njihove kolege koje su donedavno bile podoficiri, ali su u međuvremenu stekli neophodan nivo obrazovanja, što ih je, uz zavidne rezultate u vojničkoj karijeri, preporučilo za oficirski čin.

"U stroju u kome su se našli ljekari, psiholozi, ekonomisti, stručnjaci za hemiju, geodete i predstavnici drugih specifičnih zanimanja neophodnih za uspješno funkcionisanje VCG, dijelile su se sve teškoće obuke, od borbenih i strojevih radnji, do učenja finesa liderstva, vojne andragogije, topografije...", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Novi oficiri i oficirke nastaviće profesionalni razvoj u službi svom narodu i državi, dajući doprinos znanjem iz oblasti za koje su se školovali.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније