Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 11. 2020. 15:00   >>  15:00 4

AKCIJA CRVENOG KRSTA

Besplatne maske za Podgoričane u petak

Volonteri Crvenog krsta će u petak, 20. novembra, dijeliti zaštitne maske građanima Podgorice. Cilj akcije je, kako je saopšteno, podizanje svijesti građana o značaju nošenja maski.

"Naši volonteri će u petak u jutarnjim (10-11h) i večernjim časovima (18-19h), u terminima kad je najviše građana prisutno na ulicama, dijeliti maske na najprometnijim lokacijama u Podgorici. Maske će dobiti oni koji ih ne budu nosili, jer nam je cilj da im skrenemo pažnju na kršenje mjera i da ujedno podignemo svijest o ovom jednostavnom i malom doprinosu, koji može dati veliki učinak, ukoliko se svi potrudimo", saopštila je ovim povodom Jelena Šofranac, koordinatorka volonterskog kluba.

U Podgorici će ukupno biti podijeljeno 2.000 maski, dok će akcija u narednim danima biti nastavljena i u drugim crnogorskim opštinama gdje je broj zaraženih virusom COVID-19 najveći.

Maske su upućene i opštinskim organizacijama Crvenog krsta i biće distribuirane socijalno ugroženim građanima, u okviru humanitarnih paketa.

Pored maski, građanima će biti dijeljeni flajeri sa preporukama kako da se zaštite od virusa i kako da zaštite one najranjivije, ali i da da sačuvaju mentalno zdravlje, koje je veoma važno u svim, a posebno u kriznim situacijama.

"Iako epidemija virusa traje već mjesecima, čini se da nismo naučili osnovne lekcije i kako da se adaptiramo na ove nove i izazovne okolnosti. Zato se kontinuirano trudimo da informišemo građane o ovoj temi i podsjećamo na osnovne preporuke. Posljedice našeg ponašanja ne osjećamo samo mi sami, nego i naše uže i šire okruženje, a posebno oni koji su najugroženiji, i zato ne smijemo biti neodgovorni, posebno jer se od nas ne traži mnogo", poručuju iz Crvenog krsta.

Maske su obezbijeđene iz donacija koje je Crveni krst Crne Gore obezbijedio u prethodnom periodu, a flajeri su kreirani u okviru projekta "Odgovor na COVID19 u Crnoj Gori", koji podržavaju USAID i Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније