Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 11. 2020. 14:05   >>  14:05

BOLJI USLOVI

Pogledajte kako izgleda adaptirana novska pijaca

Adaptirana, uređena glavna novska pijaca od jutros ponovo radi. Zakupci tezgi nijesu krili zadovoljstvo zbog poboljšanja uslova za rad i ljepšeg izgleda ove pijace.

Pijacu su jutros posjetili i predstavnici Opštine Herceg Novi, koji su obišli cijeli prostor i razgovarali sa zakupcima.

„Rekonstrukcijom je Herceg Novi dobio jednu od najljepših pijaca u Crnoj Gori. Drago mi je što će prodavci i Novljani imati daleko bolje uslove za rad i kupovinu nego što je to bilo u prethodnom periodu. U razgovoru s njima vidim da su zadovoljni adaptacijom“, istakao je predsjednik Opštine Stevan Katić.

Katić je najavio i da bi u narednih petnaestak dana na obližnjem objektu trebalo da bude postavljena spomen-ploča Zulfikaru Zuku Džumhuru, u znak sjećanja na ovog umjetnika koji je volio Herceg Novi i veliki dio svog vremena provodio upravo na tom mjestu u blizini pijace.

Građani na novskoj pijaci mogu trgovati kod 36 zakupaca, a pazarnim danima će taj broj biti i veći.

Tokom proteklih mjesec dana na gradskoj pijaci su sanirani vodovodna i kanalizaciona mreža, elektro instalacije i atmosferska kanalizacija, uređene su fasade u zoni prizemlja, postavljena nova oprema i urađena reorganizacija prostora.

Kako je ranije najavljeno iz „Komunalno stambenog“, u trećoj fazi adaptacije gradske pijace u Herceg Novom, koja će biti završena u narednih 20 dana, predviđena je zamjena fasadne stolarije na poslovnim prostorima koji su u vlasništvu Opštine i postavka novog mobilijara na otvorenim prostorima pijace.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније