Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 11. 2020. 11:05 >> 11:06

SNP PODGORICA

Do Gradskog pozorišta teško i sljedeće godine

Zbog čestih izmjena tenderske dokumentacije koje su vršene u poslednjih nekoliko mjeseci, Podgoričani ni do kraja ove godine, a vrlo vjerovatno ni sljedeće, neće dobiti Gradsko pozorište, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore.

Tenderska dokumentacija, kako navode, je samo u oktobru mijenjana tri puta, a to se dešavalo i u julu, avgustu, septembru. Ističu da je posljednja izmjena izvršena je 2. novembra.

"Podsjećamo da je ugovor o izgradnji Gradskog pozorišta sa preduzećem “Cijevna comerc” zaključen 6. oktobra 2016, a da je kao rok završetka radova bio predviđen 17. oktobar 2018. Zbog problema u tehničkoj dokumentaciji, tj. Glavnom projektu, zaključen je aneks sa novim rokom završetka radova 5. januara 2019. Ni ovaj rok nije ispoštovan, a iz Glavnog grada je saopšteno da je planirana izmjena Glavnog projekta scenske tehnike zbog racionalizacije i zastarjelosti opreme", navode iz SNP-a.

Dodaje se da je ugovorena vrijednost opremanja Gradskog pozorišta, bez scenske tehnike, opreme i opremanja enterijera, prvobitno je iznosila 3,9 miliona eura.

"Kamen-temeljac za Gradsko pozorište, na mjestu nekadašnjeg kultnog bioskopa “Kultura”, polagan je dva puta. Poslednji put je to učinjeno uoči parlamentarnih izbora 2016. godine. Odbor SNP Glavnog grada Podgorica poziva nadležne u Glavnom gradu na ozbiljnost i odgovornost u ovom slučaju jer se više ne može dopustiti igranje sa glumcima Gradskog pozorišta, kao i sa građanima Podgorice iz čijih džepova se ovaj projekat finansira. Vrijeme je da Podgorica dobije Gradsko pozorište kakvo odavno zaslužuje, a novo prolongiranje rješavanja ovog pitanja ne može naići na opravdanje", zaključuje se.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније