Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

17. 11. 2020. 14:00   >>  14:10

SNP

Motivisati mlade da ostaju u Crnoj Gori

Položaj studenata u Crnoj Gori narušile su brojne neuspješne reforme, ocijenili su iz Socijalističke narodne partije (SNP) i poručili da jedan od prvih koraka nove vlasti mora biti motivisanje mladih da ostaju u državi u kojoj će moći da grade budućnost.

Iz te partije čestitali su studentima Međunarodni dan studenata, uz želju da naredni 17. novembar dočekaju mnogo zadovoljniji, u boljim uslovima i bez svakodnevnih briga koje ih udaljavaju od njihovog osnovnog posla – sticanja znanja.

Iz SNP-a su kazali da većina studenata još ćuti i mirno podnosi sve ono što ih decenijama tišti.

Kako su naveli, studenti bunt izražavaju time što napuštaju Crnu Goru, završavaju studije u inostranstvu, gdje pronalaze zaposlenje i ostaju da žive.

Na taj način, kako su rekli iz SNP-a, dolazi ne samo do depopulacije, već i do toga da država ostaje bez najboljih kadrova na kojima bi trebalo da se temelji njena budućnost.

„Jedan od prvih koraka nove vlasti mora biti zaustavljanje ovog negativnog trenda i motivisanje mladih da ostaju u Crnoj Gori, u kojoj će moći da grade svoju budućnost“, poručili su iz te partije.

Kako su naglasili, samo društvo koje čine zadovoljni mladi može biti prosperitetno i uspješno.

„Dužni smo da učinimo sve da to zaista i bude tako“, istakli su iz SNP-a.

Iz te partije kazali su da su je svjesni brojnih problema i neriješenih pitanja sa kojima se studenti godinama suočavaju.

„Teška finansijska situacija većine građana koji jedva uspijevaju da plate školovanje djeci, loši uslovi na fakultetima, izuzetno razgranat sistem nepotizma i protekcionizma koji vlada na svim studentskim jedinicama, loš položaj Univerzitetu Crne Gore (UCG) na listi svjetskih univerziteta, samo su neki od problema sa kojima se studenti suočavaju“, naveli su iz SNP-a.

U toj partiji smatraju da su položaj studenata narušile i brojne neuspješne reforme „koje su se svako malo osmišljavale u kuloarima Ministarstva prosvjete i sprovodile na UCG“.

„Jedna od takvih „genijalnih“ ideja ogledala se i u pokušaju nametanja obaveze studentima magistarskih studija da plate dodatnih hiljadu EUR kako bi nastavili školovanje“, kazali su iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније