Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 11. 2020. 12:51 >> 12:59
8

CRNOGORSKI POKRET

Zbog nepoštovanja mjera da odgovara i Krivokapić

Zakon mora važiti za sve i da svi moraju biti odgovorni pred zakonom, poručuju iz Crnogorskog pokreta povodom hapšenja Budvanina Boža Radovića. Zahtijevaju da se na isti način privedu i uhapse svi oni koji nijesu poštovali zdravstvene mjere tokom sahrane Amfilohija uključujući, kako su kazali, i mandatara Zdravka Krivokapića.

Iz Crnogorskog pokreta navode da se moramo zapitati nije li, kako su kazali,"vrhunski bezobrazluk državnih organa pozivati na krivičnu odgovornost organizatora šetnje nekoliko desetina protestanata sa maskama, koji održavaju međusobni razmak, nakon što smo prisustvovali scenama masovnog kršenja 'zdravstvenih propisa za suzbijanje opasne zarazne bolesti' prilikom sahrane Amfilohija Radovića".

"Počev od ulaska sveštenika sa kovčegom u odeljenje KCCG đe se nalaze najteži bolesnici, ljubljenja njegove mitre i ruku u Cetinjskom manastiru u otvorenom kovčegu, kao i na dan sahrane u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Čitav svijet je gledao te scene u kojima se nije poštovala nijedna od mjera koje su donesene od strane države, kao kuriozitet, posmatrajući nas kao srednjevjekovno, tribalno društvo", navodi se u saopštenju.

Posljedice koje su, ističu iz Crngorskog pokreta, prouzokovane nepoštovanjem zdravstvenih mjera prilikom sahrane Amfilohija Radovića, pričešćivanjima istom kašikom i mnogobrojnim skupovima u zatvorenom prostoru u organizaciji SPC, ne mogu se ni u šali porediti sa posljedicama protestne šetnje u Budvi.

"Imamo li mi to u Crnoj Gori građane prvog i drugog reda? Je li to na pomolu u Crnoj Gori aparhejd, kojim će se proganjati građani određene nacionalnosti, trenirati na njima strogoća, dok će jedna vjerska organizacija i njeni poklonici biti eskulpirani od bilo koje krivične odgovornosti? Ti dvostruku aršini idu dotle da državno tužilaštvo istražuje ko je organizator patritskog skupa od 6.septembra, ali im ne pada na pamet da se pozave proslavama 'izborne pobjede' velikosrpskih stranaka i njihovih sljedbenika. Valjda država hoće da nam pokaže da je grijeh voljeti Crnu Goru u Crnoj Gori!", navodi se u saopštenju.

Zahtjevaju od tužilaštva da se Božo Radović pod hitno pusti na slobodu jer, kako su kazali, navedene optužbe ne mogu biti razlog da mu se ne dozvoli da se brani sa slobode.

"Takođe zahtijevamo da se na isti način privedu i uhapse svi oni koji nijesu poštovali zdravstvene mjere tokom sahrane Amfilohija Radovića i koji su odgovorni za masovno širenje zaraze nakon toga i veliki broj tragično preminulih. Uključujući i mandatara buduće vlade koji je svojim ponašanjem učestvovao u kršenju mjera i podsticao druge da to čine. U protivnom smatraćemo da je u Crnoj Gori otvoren lov na pripadnike crnogorske nacije i patriote drugih nacionalnosti i da je država, umjesto da štiti svoje lojalne građane, postala njihov progonitelj! Vjerujte nam da nećemo pristati na takav odnos!", zaključuju iz Crnogorskog pokreta.

Iz CP su podsjetili da je Radović uhapšen juče „zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније