Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 11. 2020. 19:58   >>  22:47 6

"NEMOGUĆE IH ISPUNITI"

Ugostitelji ne prihvataju sve mjere

Dio ugostiteljskih objekata u Podgorici počeo je danas sa radom. Međutim, nijesu se poštovale nove i restriktivnije mjere i preporuke NKT-a.

Podsjetimo, od danas je omogućen rad ugostiteljskih objekata uz nošenje maske i u otvorenom i zatvorenom izuzev tokom konzumiranja hrane i pića. Dezinfekciona sredstva moraju biti na svakom stolu. Dezinfekcija ruku na ulazu i izlazu je obavezna.

Obavezno je postavljanje pleksiglasa između stolova. Broj osoba koji mogu biti za istim stolom je četiri, ali razmak mora biti dva metra. Na terasama mogu za stolom biti četiri osobe uz razmak od dva metra između njih i između stolova.

Međutim, za ugostitelje su sporne neke mjere, prije svega distanca od dva metra između gostiju i postavljanje pleksiglasa.

"Što se tiče pleksiglasa, to su značajna finansijska sredstva. Za oko dvije hiljade lokala treba izdvojiti oko dva miliona eura. Na našem Upravnom odboru smo bili jednoglasni da to nećemo prihvatiti. Dva metra između stolova se danas poštovalo, ali dva metra između gostiju je nemoguće postići", kazao je Televiziji Crne Gore predsjednik Udruženja ugostitelja Crne Gore Momo Sladaković.

Najavio da će u utorak održati sastanak sa članovima NKT-a i predstavnicima Instituta za javno zdravlje.

"Nadam se da ćemo riješiti probleme, kao što smo i ranije riješili", dodao je Sladaković.

On je apelovao na inpekcijske organe da iste aršine primijene i na osobe koje se kreću ulicom i na goste ugostiteljskih objekata koji ne nose masku.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније